„Google“ imasi rimtų veiksmų, kovoje su sukčiais ir virusais: mūsų telefonuose netrukus atsiras galimybės, kurios leis jaustis gerokai saugiau

Tomas Eidukevičius

2024-05-17, 19:55

0 komentarų

„Google“ ruošiasi įdiegti naują sistemą, kuri padės spręsti kenkėjiškų programėlių problemą „Android“ operacinėje sistemoje. Naujoji tiesioginė grėsmių aptikimo paslauga naudoja „Google Play Protect“ įrenginyje esantį dirbtinį intelektinį intelektą, kuris analizuoja programas, ar jos nėra kenkėjiškos.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Google“ imasi rimtų veiksmų, kovoje su sukčiais ir virusais: mūsų telefonuose netrukus atsiras galimybės, kurios leis jaustis gerokai saugiau

Paslauga, apie kurią pranešta po antradienį vykusios „Google I/O“ kūrėjų konferencijos, nagrinėja įvairius signalus, susijusius su jautrių leidimų naudojimu ir programėlės sąveika su kitomis aplikacijomis ir paslaugomis.

Skelbiama, jog aptiks įtartiną elgseną, „Google Play Protect“ galės nusiųsti programėlę papildomai peržiūrai, taip pat įspėti visus naudotojus, kurie yra įsidiegę ją, arba, jei tai pagrįsta, net ją automatiškai išjungti.

Naujoji „Google“ kuriama priemonė turėtų padėti „Android“ naudotojams jaustis saugiau atsisiunčiant ir naudojant programėles iš „Google Play“ parduotuvės, nors, ko gero, jie verčiau iš viso nebūtų atsisiuntę kenkėjiškų programų. Veikiau jie norėtų, kad kenkėjiškos programėlės būtų užfiksuotos programėlių peržiūros metu.

Šioje srityje „Google“ galėtų imti pavyzdį iš pagrindinės savo konkurentės „Apple“, kuri nuolat pabrėžia savo „App Store“ naudą vartotojams ir kūrėjams. Nors piktavaliai dažnai praslysta pro jos plyšius, ji daug daugiau jų pašalina per intensyvesnę peržiūros sistemą, prieš leisdama joms patekti į programėlių parduotuvę.

Ši apsauga, kuri turėtų gerokai prisidėti prie „Android“ įrenginių saugumo, dar šiemet turėtų pasiekti „Google Pixel“ išmaniuosius telefonus. Vėliau šią naujovę turėtų gauti ir kitų gamintojų prietaisai, o tarp gamintojų rasime tokius vardus kaip „Oppo“, „Honor“, „Lenovo“, „OnePlus“, „Nothing“, „Transsion“ ir daugelis kitų.

Verta paminėti, kad tai nebuvo vienintelė „Google“ naujiena susijusi su saugumu. Kompanijos atstovai taip pat paskelbė, kad paslėps vienkartinius slaptažodžius nuo pranešimų, kad sumažintų dažną sukčiavimo ir šnipinėjimo programų atakų vektorių.

Ji taip pat išplės „Android 13“ operacinės sistemos ribotus nustatymus, kurie dabar reikalaus papildomo naudotojo patvirtinimo, kad būtų galima įjungti programų leidimus, kai jis į savo įrenginį įkelia programas iš šono.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas