„Google“ klaviatūra gali sulaukti didžiulio atnaujinimo: jau netrukus turėtų pasipildyti įspūdinga dirbtinio intelekto funkcija

Lukas Snarskis

2023-02-26, 10:25

0 komentarų

Šiandien tiek žmonių, tiek ir mašinų generuojamų duomenų kiekis gerokai viršija mūsų gebėjimą įsisavinti ir priimti sprendimus, pagrįstus šiais duomenimis. Būtent todėl dirbtinis intelektas (DI) tampa vis reikšmingesnis. DI – tai technologija, kuri pasitelkia kompiuterių algoritmus ir leidžia daug greičiau ir su našesne duomenų apdorojimo galia apdoroti įvairią informaciją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ klaviatūra gali sulaukti didžiulio atnaujinimo: jau netrukus turėtų pasipildyti įspūdinga dirbtinio intelekto funkcija

Dar vasario pradžioje, JAV technologijų milžinė „Google“ pristatė savo atsakymą į milžiniško populiarumo sulaukusį „ChatGPT“ pokalbių robotą. „Google“ vadovas Sunderis Pichai paskelbė apie „Bard“ įrankį, kuris naudos bendrovės LaMDA (angl. Language Model for Dialogue Applications) modelį. Tačiau tai nebus vienintelis dirbtiniu intelektu aprūpintas įrankis.

Remiantis naujausia informacija, „Google“ ketina pasiūlyti „Imagen“ įrankio integracija „Gboard“ klaviatūros programėlėje. Artėjančius atnaujinimus atskleidžia naujausia beta aplikacijos versija, kurios kode aptikta eilutė susijusi su „Imagen Keyboard“. Toks atnaujinimas leistų iš vartotojo įvesto teksto sukurti paveikslėlį.

„Imagen“ įrankis yra labai panašus į „DALL-E 2“, kuris taip pat geba sukurti paveikslėlį iš naudotojo įvesto teksto. Įdomu ir tai, jog abu šie dirbtinio intelekto varomi įrankiai yra sukurti tos pačios kompanijos – tai „OpenAI“. Tiesa, vartotojai geriau vertina būtent „Imagen“ platformą, todėl tokios galimybės integracija į „Google“ klaviatūrą gali sulaukti daugybės vartotojų simpatijų.

Priminsime, jog „Google“ dar visai neseniai paskelbė ir apie planus atnaujinti „Gboard“ programėlės dizainą, o internete pasirodžiusios nuotraukos rodo, kad naujų funkcijų čia gali būti ir daugiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas