„Google“ pakels mobiliąją fotografiją į naują lygį: kitąmet pasirodantys flagmanai pasiūlys tai, ko nesiūlė dar niekas

Arnas Balčiūnas

2022-12-25, 09:06

1 komentaras

Išmaniųjų telefonų rinkoje galima rasti gausybę opcijų – nuo itin pigių iki itin brangių. Kai kurie įrenginiai siūlo galingiausius procesorius, kiti pirkėjus bando sužavėti savo baterijų talpa, o dar kiti – kamerų galimybėmis. „Google“ jau ne vienerius metus kuria telefonus, kurie pasižymi būtent puikiomis kamerų savybėmis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ pakels mobiliąją fotografiją į naują lygį: kitąmet pasirodantys flagmanai pasiūlys tai, ko nesiūlė dar niekas

JAV technologijų milžinės „Google“ kuriami „Pixel“ išmanieji telefonai geriausiai žinomi dėl puikiai akimirkas fiksuojančių kamerų, o šie įrenginiai buvo ir vieni pirmųjų, kurie pasiūlė HDR+ galimybę telefonuose. Tačiau „Google“ planuoja žengti dar vieną žingsnį į priekį, o tokie planai – jau kitiems metams.

Remiantis Kuba Wojciechowski informacija, 2023 metais pasirodantys „Google Pixel 8“ flagmanai pasiūlys dar labiau patobulintą HDR technologiją, o naujausias sprendimas leis kameros sensoriui užfiksuoti skirtingas ekspozicijas vienu metu su tais pačiais pikseliais. Tokia galimybė suteiks nemažai privalumų.

Visų pirma, „Google“ sprendimas leis užfiksuoti HDR nuotraukas žymiai greičiau, o taip pat ženkliai sumažėja tikimybė, jog jos bus susiliejusios jeigu telefonas sujudėtų fotografavimo metu. Tokią informaciją atskleidžia „Camera Go“ aplikacijos kodas.

Ankstesni „Google“ išmanieji telefonai naudojo „ISOCELL GN1“ sensorius, kurie randami ir „Pixel 7“ serijos įrenginiuose, tačiau šis „Samsung“ sukurtas sensorius nepalaikė tokio sprendimo. Tikėtina, jog „Pixel 8“ serijos modeliai pirkėjus pasieks su „ISOCELL GN2“ objektyvais, kas ir leis mėgautis „Google“ planuojamu panaudoti technologiniu sprendimu.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas