„Google“ sugrąžino rusus į akmens amžių: „Android“ telefonai nuo šiol prilygs mygtukiniams „Nokia“

Arnas Balčiūnas

2022-03-13, 14:55 (atnaujinta 2023-02-20, 13:45)

90 komentarai (-ų)
„Google“ sugrąžino rusus į akmens amžių: „Android“ telefonai nuo šiol prilygs mygtukiniams „Nokia“

Rusijai ir toliau tęsiant karinę invaziją į Ukrainą – vis daugiau kompanijų pritaiko sankcijas, kurios paliečia ne tik Kremlių ir jo skleidžiamą propagandą, bet ir paprastus šalies piliečius.

Dar vasario pabaigoje „Google“ paskelbė, jog ketina išjungti reklamas bei įvairius naujienų kanalus iš Rusijos, o šią savaitę ėmėsi ir papildomų veiksmų. Nuo kovo 10 dienos šalyje nebeveikia ir „Google Play“ mokėjimų sistema, kuri veikia visuose „Android“ įrenginiuose.

„Google“ išplatintame pranešime teigiama, kad mokėjimų sistema vartotojams Rusijoje yra išjungiama nuo kovo 10 dienos, o tai reiškia, kad rusams nebebus galimybės įsigyti norimų žaidimų, prenumeratų ar atlikti bet kokių kitų veiksmų, kurie yra apmokestinami „Android“ platformoje. Tai, žinoma, negalioja nemokamam „Google Play“ parduotuvės turiniui.

Blogų žinių sulaukė ir tie rusai, kurie jau anksčiau turėjo įvairių prenumeratų, kurios buvo įsigytos „Google Play“ parduotuvėje. Skelbiama, kad ankstesnių prenumeratų pratęsti jau nebepavyks ir visos jos bus atšauktos. Tiesa, mėnesinės arba metinės prenumeratos bus tęsiamos iki jų mokestinio periodo pabaigos. Tai reiškia, jog jeigu už paslaugą buvo sumokėta iki kovo 10 dienos, ji bus aktyvi iki tol kol praeis mokestinis periodas.

„Google“ atstovai pažymėjo ir tai, jog situacija nuolatos keičiasi ir ateityje gali atsirasti ir daugiau pakeitimų, todėl ragina savo vartotojus stebėti kompanijos naujienas.

90 komentarų

Tomas

Kas cia per sankcijos. Kur sugryzimas i akmens amziu? Apribojo mokamu programu isigyjima bei ju naudojima. O nemokamos programos prasom naudokit i valias.... Atjunge google pay. Wow sankcija. Kad kortelemis rusai nebesinaudoja ir atsiskaitymai telefonu per nfc nebeaktualu.... Visi issigrynino savo santaupas...

Lankytojas

Paskaiciau komenrarus ir geda pasidare.jeigu zmogus turi kitokia nuomone-iskart epitetai,zeminimas.zmones pradekite nuo saves…..Gerbkite kitu zmoniu nuomone,net jeigu nesutampa su jusu.

Na na

Iš esmės, tokio lygio sankcijos yra labai reto lygio debilizmo pavyzdys. Ką parodė Googlas savo dėmesį visam pasauliui? Ogi kad jie yra politiškai angažuoti, nepatikimi ir jiems reikia alternatyvos. Isterija po kurio laiko aprims, ir tada daug pasaulio šalių pradės arba reguliuoti technologinių gigantų veiklą, arba kurti alternatyvas - galbūt kiniškų sistemų pagrindu. EU patys pirmi pradės. Taip kad peršovė sau koją beisterikuodami.

:)

Nusisneki totaliai... rusija vykdo nusikaltimus karo todel ir taikomos sankcijos ir dar taikys kiek tik reik grieztins, bet jau dabar jiem keliu menesiu begy pasijus badas ir visa kita... viena is sankciju nejokia naujiena ir is technologiju pasaulio kaip google, apple ir kiti ir nemanau kad ir vpn pades negales naudotis google pasalugom, bei blokuojama ju ziniasklaida tad jokio melagienu tad ir svaresnis pasaulis bus atsiribuojas nuo rusijos, kad ir kokios alternatyvos bebutu rusai zlunga, o tas alternatyvas kad ir kas kurs rusai vistiek jau zlunga jiem jau niekas nepades. jau dabar zmones skundzia o keliu menesiu begy bus tik blogiau ten

:)

ir ne esme google is technologiju, ar kokie nike is aprangos visi sudejus kartu paveiks rusija ir tai yra gerai ir as tikiuosis juos sues kaip reikiant sankcijom bent jei ne kitaip kaip nors

Alex

Idomiai,o as jau pora metu nauduoju kinietiska telefona be google play ir normaliai,gal ir rusams cia ne problema bus,kineciai pades,o mums kas pades ?!?kuro kaina matet,redakcija?!??🤔

Vytas

Kuro kaina gerokai žemesnė nei Vakarų Europoj. Bet tu juk google nesinaudoji, nežinai.

Albertas

Vakaru Europoj....?Lenkija?!

...

vajei verkia jiem pastoviai blogai jus dziaugites kad dar ramiai miegat ir karo nera kaip ten, kur zmones kencia nei pailset nieko ir jiem maziausias galvos skausmas kazkokios kuro kainos, aisku visa tai atsilieps ir po karo bet cia nieko nepadarysi su kainom.. esme kad rusai butu baudziami sankcijom ir visaip kitaip .. laikas bega ir rusai nusilps greit jie vieni niekas kad turi atoma cia vienintelis ko gali girtis ir grasint ir aisku dar savo nafta ir dujom o daugiau sudas ten

Nu jo

Kiek tupu žmonių. Jei galvoja kad čia taip juos grąžins į akmens amžių ir sužlugdys, tūrių jūs nuvylti. Į akmens amžių grįš Europa,su 3000-4000$ kaina už dujas. Nu ir tuo pačiu su <130$ už naftą.

Anonimas aš Lietuvis.

Eiliniai palaiko virš 60 % Putina tai kentes ir tie kur nepalaiko ateina Rusijoje bado laikai,patys rusai turės ta raudona velnią nuversti.Kitaip bus masiniai mirimai jeigu jau neprasidejo be to covidas ten šienauja,patys prisižaidė,bereikalinga kara pradejo.Lazda antra gala turi bet smoks Putinui smarkiau kad pajus kelis šimtus metu į prieky.

Romka

Na jei asilas esi, taip ir liksi...😆😆😆

Patriotas

Čiaupk žabtus, žąsine. Tokiems avigalviams kaip tamsta rusyno troliai smegenis ir plauna.

Nu jo

Badas Rusijoje?😂😂😂 Tvartelyni oželi, važiuok į Lenkiją druskos,kol ten yra 😂😂😂

Butent badas

Badas. O tu ir griauzk savo druska jai tiek ir uztenka.

Lankytojas

O tau laikas į rašą, ko čia gyveni, jei pas putiną taip gera?!

Jonas

Pasivadine lietuviškais vardais visokie Andriuxos, Saskos, Ivanai puola komentuoti:) Vatinukai važiuokit į savo newerlanda- Russia ir ten sau giedokit vienas kitam. Slava Ukraina!

Kk

Cia tu visus ukrainietiskus vardus isvardinai. Jusu "broliai" tie patys rusai 90 proc.ukrainietiskos kalbos net nezino, vien rusu kalba tavo slava ukraini. Sekmes kloune

Petriuks

Goglės gali ir nebelikti gi Iranas jankius jau įspėjo,o gera pradžia jau 2/3 darbo
Sėkmės dezinforacijos darbe

androidas

ir???pvz.app store yra beveik viskas išskyrus google servisus ir galima pirkti per huawei pay su cashbakais...ir instaliuojasi jis į bet kokį android telefoną.rodos profilinis resursas,o rašot neapykantą permirkusi pezala paskutiniu metu

Kes

Ir kaip cia apsunkino Kara? Tik eiliniu nekaltu paprastu zmoniu gyvenima,....

Klausas

Todel kad eiliniai zmogelei pritare siam karui! Cia dlia osobina tūpyh

Jan

Taip teisingai rusai patys balsavo už akmens amžių ir už putiną,o kurie abejoja tegu važiuoja į ten ir patys išsiaiškina

stasys

tiesa sakant, kol kas karo nepaskelbė nė viena pusė. putinas tai pavadino "specialia operacija", o zelenskiukas - šalyje įvedė karo padėtį. patys atsakykit kodėl taip

Tomine

Todėl,kad nebaigei pirmos klasės,tai ir nieko neišmanai.

Lankytojas

Na jei rusų bomba ar tanko sviedinys pataikytų į tavo namą, tai irgi pavadintum spec operacija, o ne karų. Labai jau keistai atrodo tavo pasisakymai.

Vidas

O kaip bua prisijungus per vpn? Visai turi nustoti veikti visū google servisai, dabar tai pajus nebent programeliu kurejai,. 99 % rusu net nepastebes tokio draudimo.

Lankytojas

Dabar visi per VPN ten ir jungiasi, pvz prie instagram ir toliau naudojasi

B.

Visokie glušiai, kurių ten pilna, net nežino kas tas VPN.

Ernis

Rusijoje dar labai paplitęs piratavimas,autorinių teisių pažeidimai. Visiems žinomas forumas 4pda.Tai bent dalinai Google draudimai bus deja apeiti.

Darius

Kacapų šliurės verkia kaip blogai Lietuvoj gyvent, išsikeiskit eurua į rublius ir važiuokit pas matušką, vat tai geras gyvenimas bus...

Visi rašo

Kaip rusams bus blogai, o kaip mums bus gerai nerašo. Kad už viską reikės 3 kartus daugiau mokėti. Sankcijos visus padarė ubagais, ne tik rusus. Dar žmonės to nesuprato, bet greit supras. Taip Amerikai lengviau valdyti, kuo daugiau ubagų tuo geriau. Šiaip gyvenu JAV, ir jau sankcijos jaučiasi čia. Nafta kyla, grūdai kyla, mediena kyla, metalai kyla lygu doleris nuvertėjo. Šikna,, greit prasidės nepasitenkinimo bangos, demonstracijos. Nes dauguma Amerikonų nepalaiko Ukrainos, nes jie nenori už tai mokėti. Bus matyti įdomūs laikai atėjo.

Lankytojas

Gyvenu ir aš JAV ,bet su malonumu mokėsiu už viska daugiau kad tik ta Putino žudikų valdžia būtu nugesinta..

Asmuo iš toli...

Šaunuolis! Super, ačiū, aš taip pat!

Samarietis

Tai tau pas daktarą laikas kreiptis. Gal ten Amerikoje yra geru psichiatru

Aistis

Šiaip tai JAV jau nuo 2008 metu pradejo masiskai spausdinti dolerius. Ir dabar per desimtmeti daugiau prispausdino ju nei per visa laikorpi pinigu buvo apyvartoje. Cia tragedija.

Mindaugas

Klysti doleris nenuvertejo,o nuvertėjo euras. Greitai bus vienas prie vieno

Mexico

:D eik nusipirk už tą pačią kainą kaip prieš 10 metų ! Iš kur tokių atsiranda ...

Tomine

O tubpirma pasižiūrėkvį pinigibę,kiek joje šlamančių buvo prieš 10 metų ir kiek dabar?Turi daugiau pinigų,moki brangiau ir algą didesnę gauni.VISKAS ČIA GERAI!

Lankytojas

Kacape tu, tai pyzdink is Amerikos i rusija - ciumždan, vokzal - rosija
Ir dziaukisbputlerio saule

Siru

Matau esi ir taip jau ubagas, tik tai, kad proto. Jei negyveni Lietuvoje ir geresnio gyvenimo ieškojai Amerikoje, matosi kokios yra vertybės. Pablogėjo gyvenimas ir nebėra kur bėgti? Nė tu turi Tėvynę, nei nesupranti kas yra laisvė. Užaugai su čipsais ir Coca-Cola rankose. Tavo laisvė, jei pilnos kišenės. Tau kitų laisvė, jų- problemos. Gerai, kad Lietuva atsikrato tokių šiukšlių.

Antoska

Visi palaikom Ukraina! Kai rusai dubasins tave aš tavęs ne palaikysiu o pribėgęs priminsiu ir dar šikną prispardysiu. Slava ukraine

Samarietis

Pasirodo Amerikoje dar yra sveikai mąstančių. Čia kas liečia ukraina

Zmones

..nustokit nesamones rasyt pasidomekit karo istorija,pasidomekit globalistine politika,gal tuomet suprasit kas vyksta..

Vladimiras

Kas vyksta visi suprato išskyrus rusus. Rusiją užpuolė Ukrainą, jeigu dar nežinojai. Ir neteikia visokių Putino lia lia. Tiesiog ėmė viena valstybė ir užpuolė kitą Europos viduryje XXI amžiuje. Protu nesuvokiama.

Mindaugas

Kada karas buvo protu suvokiamas? O kur dėti visas bombioskes kurioms baigiasi galiojimo laikas. Rusai šaudo į Ukrainą,o visi kiti srota siunčia ukrainai

Werty

Reikia truputį giliau pasidomėti del ko tas puolimas prasidėjo. Ar kas labai norėtų kad prie jo sienos svetimos raketos stovėtų. O amerikonas labai norėjo pastatyti. Tai dabar gavosi kas vyksta

Pensininkė

Pritariu ,reikia daryti viską, kad tie zvėrys paliktu nieko nekaltą šalį. Baisu kiek visko sugriauta,nužudyta,o jūs čia dejuoja,džiaukitės,kad neišskausmo.

Idi nx

Ir gerai daugiau banu visokiu draudimu, aišku menka tai ka tie išgamos daro už ta ju terorizmą bet vis šioks toks pliusas prie visu sankciju, tegu užsipisa nx visa rusija, man niekas nepasakys kaip apie juos kalbet, kai jie patys žudo nieko detus žmones ir vaikus tegu ta putina gabalais sudrasko krokodilam gyva sušertu išvis greičiau tas ubagas nudvėstu, gaila kad rusija supuvus šalis vienetai kurie priešinas kitiem gerai kaip yra .... Tikiuosis išnyks tokie greičiau tas pats ir su batka toks pat sudo gabalas..

Mindaugas

O kad Amerika žudo ir sprogdina tai gerai? Kuo Iranas ,Libija,Sirija ir daugelis kitų šalių gyventojai kuriuos subombardavo USA skiriasi nuo ukrainiečių.Beto Putkos niekas nenuvers ,nes jei nežinojai tai jau daugiau nei 6 metai įstatymo pataisą priėmė- prezidentas iki gyvos galvos

..

Px kad iki gyvos supranti kad jam jau kelio nebera atgal jis mirs arba bus nubaustas arba nuzudys jam kelio nebera todel varys isgama is paskutiniuju

Patriotas

Proto guze, pataisų tokių niekas, bent kol kas, priimti nespėjo, o kas liečia JAV, jie įsikišo tik į pilietinio karo draskomas teritorijas, atakavo tik regijonus, kurie užimti ekstremistinių pažiūrų jėgų. Žinoma, tai nepateisina priverstinio demokratijos "eksporto" į vidurio rytus, tačiau, bet kokiu atveju, nei aš, nei JAV, nei likęs pasaulis netoleruoja ekskomunistinės valstybės autoritarinio va(l)dovo putino pradėto karo bei siekių atkurti "galingąją Rusijos Imperiją". Pasikartosiu - putino, ne rusų, kaip tautos ar valstybės karas. O jeigu Jūs, būdamas lietuvis, nesugebate atskirti tiesos nuo melo, propagandos nuo realybės, tai esate eilinis nužmogėjęs pusgalvis, įrodymas, kad Rusijos valstybinės propagandos mašina veikia be priekaištų, net ir į Vakarus orientuotose valstybėse, tokiose kaip Lietuva. Tarp kita ko, tokiais patikliais žmonėmis, kaip, pavyzdžiui, Jūs, manipuliuoti yra be galo lengva, tereikia patekti parankios informacijos smegenims apdoroti. Lyg ir baigiau savo litaniją. Pabaigai tik pasiūlysiu tiek Jums, tiek ir bet kuriam kitam individui, kuriam "prie rusų buvo geriau" ar "su Ukraina viskas gerai, taip jiems ir reikia" Daryti išvadas, domėtis naujienomis, skleidžiamomis patikimų šaltinių, ir išmokti tikrinti faktus nuo melagienų, grūdamų suinteresuotų šalių. Слава Україні! 🇺🇦

Lankytojas

Rusai naftą vakarams pardavinėja. Atsirado kažkokie tarpininkai,kontraktai. Žodžiu putinas juokiasi ir toliau tęsia ukrainos okupaciją.

Vilnietis

As rusas, manes nesugrazino
Straipsnio pavadinimas - neapykantos kurstymas.

Petras

Čia kalba apie rusus,kurie garbina žudiką Putiną

Mindaugas

Čia kalba apie paprastus žmones rusų tautybės Lopeta tu,o ne apie tuos kurie palaiko Putina

Lietuvė

Kol 70 proc rusų - ir čia pagal nepriklausomų agentūrų apklausas - palaiko karą Ukrainoje, toj tuos visus paprastus piliečius reikia bausti visais įmanomais būdais. Gal pradės mąstyti nors kiek. Vyksta karas, ir ne tik Ukrainoje. Mes visi jau esam karo dalyviai, gerai kad kol kas mokam ne krauju. Tad kiekvienas privalo pasirinkti pusę. Va taip paprastai. Tu su Putinu ir jo sužvėrėjusiais kareiviais, ar tu su labai netobulais, ir ne be kaltės visokiuose irakuose, Vakarais. Trečio kelio gyvenant Europoje nėra. Pasirink!

An

Tam yra apkpure, uptodown ir t.t. Pasiduhino patys

Anonymous

Kad nelegaliai atsisius programėles iš to jokios naudos nebus jiems, kaip buvo urviniai žmonės taip ir liks. That's it.

Cc

Tamsta nenusimanot kas yra spooferiai. Ant nuhakintu PS3 galedavau prisijungt prie oficialiu serveriu. Is esmes rusam pliusas jog atsijunge nuo silikono slenio megakorporaciju snipinejimo tinklo.

;)

Visos sankcijos jog čia pliusas jiems paprastiem žmonem vargas bus gyvenimelis, bet ir nusipelne rusai per daug achielni bl pabus paprastesni.. o putinas nudves anksčiau ar veliau taip kad nesvarbu kiek jam tai itakos darys ar ne

!

Ir siaip nepakeisiu varymo ant vakaru ir to neutralaus ziurejimo i rusija, vyksta terorizmas pries ukraina ir turi isgamas rusus baust px kiek ten zmones deti nedeti jie ir prisideda jei nepasisako jei jiem gerai tokia valdzia... Todel man negaila jei uzbombins ta suknista rusija, tiek kiek nuzude vaiku ir zmoniu ir suniokojo visko ir toliau daro nusikaltimus visi jie nusipelne likt be galvu ir mirt kanciose

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas