„Google“ turi naujienų didelių įrenginių savininkams: išleista bandomoji „Android 12L“ versija

Arnas Balčiūnas

2021-12-10, 14:00 (atnaujinta 2023-02-20, 13:45)

0 komentarų
„Google“ turi naujienų didelių įrenginių savininkams: išleista bandomoji „Android 12L“ versija

Vos prieš kelias dienas išleidus pirmąją „Lenovo Tab P12 Pro“ įrenginiams skirtą „Android 12L“ išankstinę kūrėjų versiją, dabar pasirodė ir „Android 12L Beta“ versija, kurią programinės įrangos kūrėjai galės plėtoti. Be galimybės paleisti „Android 12L Beta 1“ „Lenovo“ planšetiniame kompiuteryje ir „Pixel“ įrenginiuose, kūrėjai galės naudoti „Android Studio“ savo programoms emuliuoti dideliuose ekranuose.

Patobulinimų ir pakeitimų sąrašas buvo paskelbtas „Android“ kūrėjų tinklaraštyje, daugiausia dėmesio skiriant naudotojo patirties optimizavimui įrenginiuose su dideliais ekranais, ypač planšetiniuose kompiuteriuose. Be klaidų pataisymų, optimizavimo ir gruodžio mėn. programinės įrangos saugos pataisų, „Android 12L Beta 1“ versija patobulinti ir didesnių ekranų nustatymai - pranešimai, spartieji nustatymai, užrakinimo ekranas, apžvalgos ir pagrindinio ekrano skiltys.

Daugiafunkcinio darbo skiltis taip pat turi atnaujinimų. Pridėta užduočių juosta, leidžianti pažymėti ir vilkti neseniai naudotų programų piktogramas tiesiai į ekrano padalijimo režimą. „Android“ siekia, kad visos programos galėtų veikti padalinto ekrano rėžimu, nepaisant to, ar galima keisti programos dydį. „Android 12L“ taip pat pagerins suderinamumo režimu veikiančių programų pašto dėžutę.

„Android“ turi daugiau API (taikomųjų programų programavimo sąsajų) naujienų. Kūrėjai galėtų optimizuoti programas dideliems ekranams naudodami „Material Design“. „Jetpack Compose“ įranga tvarkys skirtingų dydžių ekranų vartotojo sąsajos pakeitimus, ekrano langų dydžio klases, skirtas programų išdėstymo dydžiams keisti, o keičiamo dydžio emuliatorius „Android Studio“ leis kūrėjams išbandyti programas skirtingo dydžio ir raiškos ekranuose.

Dauguma šių pakeitimų bus ryškiausi didesniuose ekranuose, tačiau „Pixel“ įrenginiai taip pat gali įdiegti „Android 12L Beta“ versiją prisiregistravę naudodami „Google“ paskyrą ir pasirinkę „Android“ beta versiją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas