„Google“ žengia arčiau ateities: telefone leis nešiotis dokumentus bei raktus

Leonardas Sindaravičius

2021-03-27, 14:10 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

0 komentarų
„Google“ žengia arčiau ateities: telefone leis nešiotis dokumentus bei raktus

„Google“ suformavo naują „Android Ready SE Alliance“ sąjungą, taip siekdama sukurti aukštesnio lygio saugos mikroschemas „Android“ prietaisams. Tai padėtų paversti išmaniuosius telefonus dar universalesniais kasdienybės asistentais, mat telefone būtų galima nešiotis net skaitmeninius raktus.

Didžiausias pasaulyje internetinės paieškos tinklas skelbia, kad daugelis modernių telefonų turi nuo įsilaužimų ir duomenų klastojimo apsaugančias mikroschemas, žinomas kaip „Secure Element“ (SE). Tokio tipo mikroschema „Titan M“ buvo integruota į pačios „Google“ 2018-ųjų telefoną „Pixel 3“. Dabar IT milžinė siekia labiau įsigilinti į „Secure Element“ technologiją ir jos veikimo principus tam, kad telefone būtų saugu laikyti virtualias dokumentų versijas, kaip skaitmeninius raktus, elektroninį pasą, vairuotojo pažymėjimą ir t.t.

„SE tiekėjai ims bendradarbiauti su „Google“ tam, kad sukurtų atviro kodo, patvirtintas ir paruoštas naudojimui saugos aplikacijas,“ sako „Android Ready SE Alliance“ vyriausieji nariai Sudhi Herle ir Jason Wong. Naujoji organizacija yra apibūdinama kaip koalicija SE tiekėjų ir prietaisų gamintojų, kurie yra susidomėję anksčiau minėtų naudojimo atvejų integracija į „Android“ išmaniuosius telefonus.

Apart minėtosios „Google“, į sąjungą įsitraukė ir „Giesecke+Devrient“, „Kigen“, „NXP“, „STMicroelectronics“ ir „Thales“. Kartu su pranešimu apie sąjungos suformavimą „Google“ išleido „StrongBox“ mini programėlę, skirtą laikyti kriptografiniams raktams. Kompanija pabrėžia, kad ši aplikaciaj nėra ribota iki telefonų ir planšečių - ji sukurta veikti ir „WearOS“, „Android Auto“ bei „Android TV“.

„Jau bendradarbiaujame su keliais „Android“ telefonų gamintojais dėl „Android Ready SE“ įdiegimo į jų kuriamus prietaisus. Kartu su partneriais siekiame suteikti prieigą prie šių inovatyvių savybių savo klientams,“ - galiausiai priduria „Google“ atstovai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas