„Huawei” nestabdo: pristatė įspūdingus „Android” pakeisiančios „HarmonyOS“ dizaino pakeitimus

Dainius Martinkus

2021-04-29, 10:40 (atnaujinta 2023-03-01, 16:27)

0 komentarų
„Huawei” nestabdo: pristatė įspūdingus „Android” pakeisiančios „HarmonyOS“ dizaino pakeitimus

Po įvairių liūdnų naujienų apie stringančią telefonų gamybą pagaliau sulaukėme gerų žinių iš „Huawei“ - ilgai laukta „HarmonyOS 2.0“ operacinė sistema jau tapo prieinama vartotojams, nors ir tik kaip testavimui skirta beta versija. Pasirodė pranešimų, kad „Huawei“ jau leidžia atsisiųsti „HarmonyOS 2.0“ beta variantą tiek programuotojams, tiek bandytojams. Šiuo metu „HarmonyOS“ yra tarsi vilties spindulėlis ir taip sankcijų iškankintai „Huawei“. Nors „HarmonyOS“ ateitis skeptiškai vertinama Vakarų pasaulyje, „Huawei“ nesiruošia taip lengvai sudėti ginklų, kompanija iš visų jėgų stengiasi į pasaulį išleisti savo jau eilę metų vystomą kūrinį. Ką tik išleistoje „HarmonyOS 2.0“ rasime nemažai dizaino pakeitimų, tad pakalbėkime apie juos plačiau.

„Huawei“ kaip įmanydama stengiasi nugludinti vartotojo sąsają, kad ji taptų kuo patogesnė. Naujoje „HarmonyOS 2.0“ atsirado nauji ikonėlių pakeitimai. Turbūt visi jau pratę kad nustatymai programėlėse slepiasi po trimis taškais, tačiau „Huawei“ sugalvojo panaudoti keturis taškus - taip nustatymų ikonėlė tampa labiau pastebima ekrane. Taip pat pasikeitė elementų grupavimas ekrane, dabar elementai išdėstyti grupėmis ir suskirstyti tarsi į dėžutes, kurios labai primena kortas.

Dar vienas labai svarbus dizaino atnaujinimas - antriniai meniu, atsirandantys paspaudus ir palaikius ant ikonėlės. „Android“ naudoja panašią sistemą, tik antrinis meniu atidaromas kitame lange, užuot atidarius papildomą pasirinkimų meniu tame pačiame. „Huawei“ sprendimas daug patogesnis, norint greitai atlikti kokį veiksmą, tarkim prisijungti prie kito Wi-Fi tinklo ar „Bluetooh“ įrenginio. Šia funkcija bus galima naudotis net iš pranešimų juostos, ją vienu lengvu judesiu nuleidus žemyn. Tai ypač aktualu dažnai keičiantiems telefonų nustatymus.

„HarmonyOS 2.0“ taip pat rasime visų pamėgtą funkciją, leidžiančią telefone naudotis keliomis „Facebook“ ar „WhatsApp“ paskyromis. Šis funkcionalumas buvo smarkiai patobulintas, lyginant su praeitu kartu, be to, išplėstas palaikomų programėlių sąrašas. Dar reikia paminėti ir pranešimų burbulų funkciją. Tai labai panašu į „Facebook“ naudojamus iššokančius pranešimų burbuliukus, kuriuos vėliau perėmė ir „Android 11“ OS. „HarmonyOS 2.0“ žengė dar toliau ir pranešimą paspaudus ant burbulo atsidarys papildomame lange, kurio dydį bus galima keisti, 0 fone veikiančios aplikacijos nebus uždaromos ar nebus kitaip stabdoma jų veikla.

Na ir paskutinė naujovė, kuri yra gerai pažįstama „Huawei Mate40“ telefonų savininkams, tai sulietas fonas, nuleidžiant pranešimų juostą. Tiesa, ši funkcija naudoja nemažai telefonų resursų ir buvo prieinama tik „Mate40“ ir „Honor V40“ telefonų savininkams. Bet panašu, kad „Huawei“ pavyko optimizuoti resursų sunaudojimą ir gegužės galo ir daugiau vartotojų galės pasidžiaugti šiuo gražiu dizaino elementu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas