„Huawei“ pristatė naują „HarmonyOS“ operacinės sistemos versiją: dar geresnis dizainas, naujos galimybės ir gausybė naujų funkcijų

Tomas Eidukevičius

2023-08-13, 12:30

0 komentarų

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ pastaruosius metus susiduria su įvairiausiais sunkumais. Bendrovė jau kuris laikas plėtoja savo kuriamą operacinę sistemą, o neseniai buvo surengtas ir naujos versijos pristatymas.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Huawei“ pristatė naują „HarmonyOS“ operacinės sistemos versiją: dar geresnis dizainas, naujos galimybės ir gausybė naujų funkcijų

„Huawei“ atstovai neseniai pademonstravo naująją „HarmonyOS 4“ operacinės sistemos versiją, kuri iš esmės pakeis vizualinį dizainą su naujomis išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų laikrodžių suasmeninimo galimybėmis. „HarmonyOS“ ekosistema dabar palaiko daugiau nei 700 milijonų įrenginių visame pasaulyje įvairiuose sektoriuose – nuo išmaniųjų telefonų iki televizorių ir automobilių.

Pradedant nuo pagrindinio ekrano, „Huawei“ suteikia galimybę keisti sistemos šriftus, spalvas, laikrodžio ir valdiklių stilius su keliais deriniais ir personalizavimo parinktimis. Naudotojai taip pat gali nustatyti jaustukų fono paveikslėlius ir pagrindinius ekranus pasirinkdami mėgstamus jaustukus.

„Huawei“ taip pat atnaujina jaustukų paketą su animacinėmis parinktimis. „Panorama Weather“ suteikia galimybę užrakinimo ekrane nustatyti dienos prognozę ir realiuoju laiku atnaujinti orų pokyčius.

Pranešimų centras taip pat sulaukė kapitalinio remonto su galimybe padalinti gaunamus įspėjimus pagal jūsų pageidavimus. Vartotojai taip pat gali prisegti pageidaujamus programėlių pranešimus ir su jais sąveikauti tiesiogiai pranešimų centre, neatidarius programos.

„Live Window“ yra „Apple“ dinaminės salos versija iš „Huawei“. Palaikomos programėlės rodys įspėjimus ir pranešimus realiuoju laiku piliulės formos piktogramoje įrenginio kampe, o langą galima išplėsti vienu bakstelėjimu, kad galėtumėte sąveikauti su programėle.

Ši funkcija pasiekiama išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose kompiuteriuose ir išmaniuosiuose laikrodžiuose ir veiks su keliomis „Huawei“ pirmosios šalies programėlėmis, taip pat su trečiųjų šalių programėlėmis iš augančio kūrėjų sąrašo.

„Huawei“ taip pat prideda daugiau kortelių (valdiklių) parinkčių iš įvairių programėlių ir paslaugų, kurias galima įdėti į pagrindinį ekraną. Super perdavimo stoties visos sistemos kopijavimo funkcija leidžia sukrauti kelis failus, tekstą ir vaizdus bei perkelti juos tarp programų ir palaikomų „HarmonyOS“ įrenginių.

Tęstinumo funkcijos išplėstos iki automobilių, kuriuose veikia „HarmonyOS“ informacijos ir pramogų sistemos, leidžiančios perduoti turinį ir kitas programėles į automobilio ekraną.

Po gaubtu „HarmonyOS 4“ pristato atnaujintą „Ark Engine“, kuris, kaip teigiama, siūlo 20 % geresnį našumą, greitesnį programėlių paleidimą ir sklandesnę animaciją, kartu sunaudojant mažiau energijos. „HarmonyOS 4“ taip pat suteikia keletą saugumo optimizacijų, įskaitant patobulintas leidimų stebėjimo parinktis, įspėjimus apie programėlių diegimą ir prieigos prie asmeninės informacijos apribojimą.

„HarmonyOS 4“ viešoji beta versija nuo šiandien jau pasiekiama iš „Huawei“ 34 įrenginiuose, įskaitant „Mate50“ seriją, „P60“ seriją ir „Mate X3“. Kiti 35 įrenginiai, įskaitant P40, „Mate 30“, „nova 9“ ir „nova 10“ serijas, bus įtraukti į beta programą vėliau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas