„Huawei“ sukurta „Android“ alternatyva fiksuoja rekordinius tempus: pasiekta įspūdinga riba, artėjama link metų tikslo

Lukas Snarskis

2021-10-24, 15:45 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

6 komentarai (-ų)
„Huawei“ sukurta „Android“ alternatyva fiksuoja rekordinius tempus: pasiekta įspūdinga riba, artėjama link metų tikslo

Birželio mėnesio pradžioje „Huawei“ oficialiai išleido „HarmonyOS 2“ sistemą. Susitikime „Huawei“ paskelbė naujosios operacinės sistemos atnaujinimo planą, kuris palaiko ne tik naujausius pavyzdinius modelius, tokius kaip „Huawei Mate 40“ serijos, bet ir apima daugybę vidutinio ir aukštesnio lygio bei pradinio lygio įrenginiu. Įdomu tai, jog senesniems išmaniesiems telefonams, tokiems kaip penkerių metų senumo „Huawei Mate 9“, taip pat tinka šis naujinimas. Tai yra didžiausias operacinės sistemos atnaujinimas „Huawei“ istorijoje.

Vos tik pristačius šią operacinę sistemą, „Huawei“ neslėpė itin ambicingų planų – pasiekti 300 mln. vartotojų ribą iki šių metų pabaigos. Nors tai atrodo kaip sunkiai įgyvendinamas tikslas, tačiau jį pasiekti yra ganėtinai realu. Dar birželio mėnesį šia platforma naudojosi 10 mln. vartotojų, rugsėjį šis skaičius artėjo prie 100 mln., o dabar šią operacinę sistemą naudoja jau daugiau nei 150 mln. Negana to, toks augimas – greičiausias istorijoje.

„Huawei“ prezidentas Richardas Yu pranešė ir apie tai, jog jau yra išleista ir programėlių kūrėjams ir programuotojams skirta „HarmonyOS 3“ platformos versija. Teigiama, kad su naująja versija siekiama patobulinti tris esminius dalykus – sistemos architektūrą, terminalus bei keletos įrenginių naudojimo galimybes, kurie priklauso tai pačiai ekosistemai.

Kaip jau minėjome, „Huawei“ turi ambicingą tikslą – pasiekti 300 mln. naudotojų ribą iki šių metų pabaigos. Žvelgiant į kokį augimą demonstruoja ši operacinė sistema, panašu, kad tokius rezultatus pasiekti išties realu. Remiantis „Huawei“ vadovo skaičiavimais, naujoji „HarmonyOS 2.0“ operacinės sistemos versija yra įdiegiama į aštuonis įrenginius kas sekundę. Taigi, tokiais tempais pasiekti 300 mln. ribą iki šių metų pabaigos – išties realu. Verta paminėti ir tai, jog mūsų komandos narys Ignas jau išbandė „Huawei MatePad 11“ planšetinį kompiuterį, kuris taip pat veikia su šia „Huawei“ operacine sistema, o jo apžvalgą rasite paspaudę čia.

6 komentarų

Gytis

Pas mane p30 pro. Yra google paketas

Wissen

Na tai tada gali būt kad naujinimu negaus, nes neaišku kaip ten su naujais dar, o čia jam lyg 2metai tai gali nelabai ka duot

Alis

Kad tik Kinijos rinkai. Ar iki mūsų ar atkeliaus-neaišku.

Wissen

Na nežine, kažkada šnekėjo,kad HarmonyOS bus kinams, o mums emui versija tik nežinau ar ji Harmony os pagrindu ar koks nors AOSP. Vidutines klases Huawei telefonai čia atkeliaus greičiausiai su EMUI aplinka tik, kur gali būt kad naudos android senesne versija be google paslaugu arba harmony os pagrindu bus. Bet gal bus flagmanai su Harmony OS pas mus. Nelabai aš dabar žinau kaip tas Huawei daro, bet numanau, kad kolkas tai labiau kinam tas harmony, o i europa kas atkeliaus tai su emui aplinka, kuri irgi man nėra aišku ar kuriama pagal harmony os ar naudoja sena android versija. Vistiek realiai tai jie google nenaudoja, tai galėtu visiem plačiai duot ta Harmony OS, nes tas emui gali but tas pats harmony os tik pavadintas kaip emui

Gytis

Bet kad emui negauna atnaujinimu jokiu senokai. Neatsimenu kada net saugumo pataisas gavau oaskutini karta

Wissen

Na nežinau kaip dabar su Huawei telefonai, kurie naudoja emui(android pagrindu) tikriausiai gal ir negauna jei nėra google prieigos tai ir saugumo gal nesuteikia, o koks modelis pas tave?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas