„Huawei” surado naują būdą prasimanyti pinigų: uždirbs nuo bet kokio jūsų nupirkto telefono

Ignas Petrikonis

2021-03-19, 19:10 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

1 komentaras
„Huawei” surado naują būdą prasimanyti pinigų: uždirbs nuo bet kokio jūsų nupirkto telefono

„Huawei”, kurios tinklo infrastruktūra dengė didžiąją dalį Europos regionų, o išmanieji telefonai buvo minimi tarp rinkos lyderių, pamažu praranda pozicijas Vakaruose. JAV šiai bendrovei pritaikius sankcijas dėl įtarimų šnipinėjimu, dauguma sąjungininkių buvo priverstos 5G tinklų diegimui rinktis kitas įmones, o išmaniųjų telefonų pirkėjai dėl prarastų „Google” paslaugų - dairytis kitų gamintojų. Tačiau „Huawei” nesiruošia lipti į kapo duobę ir sugalvojo, kaip bent jau dalinai kompensuoti nuostolius.

Ne paslaptis, kad „Huawei” buvo viena pirmųjų pradėjusių vystyti 5G technologijas, todėl šioje srityje, net ir galiojant visiems draudimams ir sankcijoms, jai priklauso daugybės technologinių sprendimų autorinės teisės. Nenuostabu, kad Kinijos milžinė sugalvojo šį įspūdingą 5G patentų banką panaudoti pinigų uždirbimui.

„Huawei” priėmė sprendimą reikalauti 2,1 euro sumos iš visų gamintojų, kurie gamina išmaniuosius prietaisus (pavyzdžiui, telefonus ar planšetes), palaikančius 5G ryšio technologiją. Bendrovė įsitikinusi, jog tokia suma yra labai priimtina ir patraukli, kadangi jos konkurentai „Ericsson” ir „Nokia” už 5G technologijų licencijavimą yra nustatę kur kas didesnę kainą.

Skaičiuojama, jog tai dar iki šių metų pabaigos „Huawei” uždirbs 1,1 milijardo eurų. Vis dėlto turėkime galvoje, kad 5G technologija vis dar žengia ankstyvuosius žingsnius ir nemažai įrenginių kol kas palaiko tik 4G. Neabejojama, kad augant 5G prietaisų gamybos apimtims kompanijos pajamos iš šios veiklos smarkiai augs ir veiks tarsi pagalvė, amortizuojanti dėl sankcijų sumažėjusius pardavimus.

Pasak CNBC, beveik penktadalis iš „Huawei” priklausančių patentų yra būtini 5G ir 4G mobiliojo ryšio tinklų veikimui. Kitaip tariant, šios kompanijos taip lengvai patraukti iš rinkos nepavyks.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas