Ieškantiems naujo telefono: penkios geriausios spalio opcijos, kurias galima rasti Lietuvoje

Lukas Snarskis

2021-10-01, 10:00 (atnaujinta 2021-10-13, 15:30)

1 komentaras
Ieškantiems naujo telefono: penkios geriausios spalio opcijos, kurias galima rasti Lietuvoje

Išmaniųjų telefonų rinka yra itin plati ir čia galime rasti įvairiausių variantų – nuo itin pigių iki tokių, kur dirbti papildomai teks bent kelis papildomus mėnesius. Dėmesio vertų variantų visuomet galima rasti kiniškose internetinėse parduotuvėse, tačiau ne ką mažesnis pasirinkimas ir lietuviškose prekybos vietose.

Šiandien siūlome pažvelgti į penkis išmaniuosius telefonus, kuriuos galima įsigyti už mažiau nei 300 eurų. Kiekvieną iš šiame tekste minimų įrenginių jūs galite rasti daugelyje lietuviškų internetinių parduotuvių, o jeigu svarstote įsigyti vieną iš mūsų rekomenduojamų produktų – geriausius kainų pasiūlymus rasite prie kiekvieno aprašyto modelio.

„Xiaomi“ dukterinė bendrovė „Poco“ savo asortimente turi ne vieną dėmesio vertą išmanųjį telefoną, tačiau šių metų pradžioje pademonstruotas „Poco X3 Pro“ – vienas geriausių variantų daugeliui. Šis įrenginys dabar kainuoja mažiau nei 300 eurų ir yra bene optimaliausias variantas tiems, kurie ieško telefono už panašią sumą.

Kalbant apie specifikacijas, „POCO X3 Pro“ pasiūlys 6,67 colio FHD+ raiškos ekraną su skylutės formos išpjova centre. Ekrano atsinaujinimo dažnis sieks 120 Hz, o lietimai bus registruojami 240 Hz dažniu, kas leis mėgautis itin sklandžiu slinkimu. Ekraną nuo įbrėžimų saugos „Corning Gorilla Glass 6“ stiklas.

Išmanusis apginkluotas aštuonių branduolių „Snapdragon 860“ procesoriumi, šiam lustui talkins „Adreno 640“ grafikos plokštė. „Xiaomi“ kūrinys turės skysto aušinimo technologiją „LiquidCool Technology 1.0“, kuri užtikrins kad ir esant didžiausioms apkrovoms telefonas neperkaistų. Kalbant apie kameras, „POCO X3 Pro“ galės pasigirti keturių kamerų sistema, kurią sudarys 48 MP pagrindinis (f/1.9 Sony IMX582), 8 MP plataus kampo (f/2.2, 119 laipsnių matymo kampas) sensoriai, na, o likusios dvi kameros bus 2 MP. Priekinėje dalyje rasime 20 MP asmenukių kamerą.

Ilgą telefono veikimą užtikrins didelės talpos baterija, jos talpa siekia net 5160 mAh. Bateriją bus galima papildyti 33 W greituoju įkrovikliu per USB-C lizdą.

Kinijos kompanija „Realme“ į išmaniųjų telefonų rinką įsiveržė tarsi tikras uraganas ir jau spėjo įsitvirtinti ne tik vietinėje rinkoje, tačiau ir Europoje. Ne paslaptis, jog šios bendrovės produktus galima įsigyti ir Lietuvoje, o už mažiau nei 300 eurų galima įsigyti balandžio pabaigoje išleistą „Realme 8 5G“ modelį.

Išmanusis telefonas aprūpintas 6,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD+ raiška, o taip pat pasižymi ir 90 Hz atsinaujinimo dažniu. Nesunku pastebėti, jog „Realme 8 5G“ turi ir nedidelį asmenukių kameros apskritimą, kur įmontuotas 16 MP objektyvas. Nugarėlėje – dar trys kameros, o pagrindinė jų aprūpinta 48 MP raiškos vaizdo jutikliu. Greta rasime 2 MP makro bei 2 MP gylio sensorius.

Mažiau nei 300 eurų kainuojantis įrenginys veikia su „MediaTek Dimensity 700 5G“ procesoriumi, o Lietuvoje prieinamas modelis turi 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties, kurią dar galėsite praplėsti ir atminties kortele. Verta paminėti ir tai, jog „Realme 8 5G“ turi 5000 mAh talpos bateriją su 18W greituoju įkrovimu. Tarp privalumų – 5G ryšio palaikymas, „Bluetooth 5.1“ ryšio technologija bei stilingas dizainas.

Eilę metų „Samsung“ neturėjo ką pasiūlyti vidutinės klasės segmente, tačiau dar visai neseniai viskas apsivertė aukštyn kojomis. Pietų Korėjos milžinė vieną po kito pradėjo gaminti „Galaxy A“ serijos telefonus, kurie kasmet susilaukia vis daugiau dėmesio. „Galaxy A51“ modelis buvo pristatytas dar 2019 metų pabaigoje, tačiau šiandien jis yra gerokai pigesnis, o tuo pačiu ir vis dar vertas jūsų dėmesio.

Visų pirma, „Samsung Galaxy A51“ aprūpintas 6,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD+ raiška, o čia naudojama Super AMOLED matrica, kuri leis mėgautis nepriekaištingu vaizdu. Viršutinėje telefono dalyje – nedidelis apskritimas su 32 MP kamera asmenukėms, o po ekranu paslėptas ir pirštų antspaudų jutiklis. Lyg to būtų negana – nugarėlėje rasime keturias kameras.

„Samsung“ šį modelį aprūpino 48 MP pagrindine kamera, o greta jos dar įmontavo ir 12 MP plataus kampo, 5 MP makro bei 5 MP gylio sensorius. Su šiuo išmaniuoju jūs taip pat galėsite filmuoti ir 4K raiškos vaizdo įrašus su 30 kadrų per sekundę (angl. fps). Įrenginys veikia su „Exynos 9611“ procesoriumi, o mūsų šalies parduotuvėse parduodamas modelis turi 4 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties.

Telefone taip pat rasime 4000 mAh talpos bateriją su 15W greituoju įkrovimu, NFC palaikymą bei ausinių lizdą, kuris vis dar reikalingas daugeliui.

Nepaisant nedidelės prašomos sumos, šiam įrenginiui nedaug trūksta iki aukščiausio lygio specifikacijų – „Xiaomi Mi 11 Lite“ veikia su „Qualcomm Snapdragon 780G“ procesoriumi, kuris pagamintas pagal naująją 5nm technologiją. Jis suporuotas su „Adreno 642“ grafikos plokštė, o sklandų darbą užtikrins ir 8GB operatyvinės atminties. Failai bus saugomi 128 arba 256 gigabaitų talpos vidinėje atmintyje, kurią galima praplėsti iki 512GB talpos „microSD“ kortele.

Telefono priekyje mus pasitinka „Corning Gorilla Glass 6“ stiklu padengtas 6,55 colių įstrižainės AMOLED ekranas su 90Hz atnaujinimo dažniu bei 20 megapikselių raiškos asmenukių kamera. Nugarėlėje, kaip jau tampa įprasta, rasime tris objektyvus - 64MP pagrindinį sensorių, 8MP plataus kampo lęšį bei 5MP makro objektyvą. „Mi 11 Lite 5G“ energiją suteikia integruota 4250mAh baterija, palaikanti iki 33W spartos įkrovimą.

Kompanija akcentavo ir tai, jog „Mi 11 Lite“ yra ploniausias ir lengviausias „Mi“ serijos išmanusis telefonas istorijoje - jo storis siekia vos 6,81mm, o svoris - tik 159 gramus. Įrenginys palaiko „Bluetooth 5.2“ bei „WiFi 6E“. Vos išimtas iš dėžutės jis turės „Android 11“ operacinę sistemą su „MIUI 12“ apvalkalu.

Dar viena „Xiaomi“ dukterinė kompanija, kurios vardas yra puikiai žinomas daugeliui lietuvių. „Redmi“ kasmet pristato nemažai vidutinės klasės išmaniųjų telefonų, o „Note“ serija visuomet pelno daugiausiai simpatijų. Šių metų balandį pristatytas „Redmi Note 10 Pro“ modelis yra neabejotinai puiki opcija, kurią galima pačiupti už mažiau nei 300 eurų.

Nors šis išmanusis telefonas ir atsidūrė penktoje pozicijoje, tačiau jis tikrai nėra pati blogiausia opcija. Visų pirma, „Redmi Note 10 Pro“ pasižymi 6,67 colių įstrižainės AMOLED ekranu, o taip pat turi ir HDR10 palaikymą bei 120 Hz atsinaujinimo dažnį. Negana to, viršutinėje ekrano dalyje rasime ir 16 MP kamerą asmenukėms. Nugarėlėje – dar keturi objektyvai.

„Redmi Note 10 Pro“ savo nugarėlėje turi pagrindinę kamerą, kuri aprūpinta 108 MP raiškos vaizdo jutikliu. Greta rasime 8 MP plataus kampo kamerą , o taip pat ir 5 MP makro bei 2 MP gylio sensorius. Išmanusis telefonas veikia su „Qualcomm Snapdragon 732G“ procesoriumi bei už mažiau nei 300 eurų jūs gausite variantą su 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties, kurią galėsite praplėsti atminties kortele.

Verta paminėti ir tai, jog „Redmi“ į šį modelį integravo 5020 mAh talpos bateriją su 33W greituoju įkrovimu. Čia taip pat rasime ir ausinių lizdą, stereo garsiakalbius ar „Bluetooth 5.1“ ryšio technologiją.

1 komentarų

Gintaras

Na kaip visada xiaomi dominuoja bet jau pradeda pabost :(( GAl jau amerikiecei galetu kaska siuliti arba kokie nors australai

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas