Istorinė diena telefonų rinkoje: telefonas, kuris lygiai prieš 16 metų pakeitė pasaulį

Lukas Snarskis

2023-01-09, 18:53

0 komentarų

JAV technologijų milžinės „Apple“ vardas yra žinomas kiekvienam. Bendrovė kuria kompiuterius, išmaniuosius laikrodžius, o taip pat ir daugelio pamėgtus išmaniuosius telefonus. Šiandien – išskirtinė diena.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Istorinė diena telefonų rinkoje: telefonas, kuris lygiai prieš 16 metų pakeitė pasaulį

Šiandien, sausio 9 dieną, sueina lygiai 16 metų nuo dienos, kuomet tuometinis „Apple“ vadovas Steve‘as Jobsas užlipo ant didžiosios scenos „MacWorld“ patalpose ir pristatė visiškai naują produktą. Tuomet jis kalbėjo apie platesniu ekranu pasižymintį „iPod“ su liečiamu ekranu, revoliucinį mobilųjį telefoną ir proveržį bendravimui internete.

Dabar jau akivaizdu, kad „iPhone“ netapo tik didesniu „iPod“ variantu. Negana to, jis taip užgožė pastarąjį muzikos grotuvą, kad praėjusiais metais „Apple“ nutraukė jo gamybą. Ir tai dar ne viskas, „iPhone“ tapo svarbiausiu bendrovės produktu ir dabar generuoja didesnes pajamas nei „Mac“, „iPad“ ir dėvimieji bendrovės įrenginiai kartu sudėjus.

Šiandien „iPhone“ yra išmanusis telefonas, aplink kurį pastatyta visa „Apple“ ekosistema – nuo ausinių iki laikrodžių, o tai bendrovei padeda uždirbti milijonus dolerių. Kasmet. Vieni šios bendrovės nekenčia, kiti ją tiesiog dievina, tačiau sunku būtų nesutikti su teiginiu, kad tai yra vienas svarbiausių produktų, kuris buvo pristatytas per pastaruosius du dešimtmečius. Žinoma, jis ženkliai prisidėjo ir prie visos išmaniųjų telefonų rinkos formavimosi.

Verta prisiminti ir tai, jog pirmasis „iPhone“ buvo tikra retenybė. „Apple“ naujos kartos išmaniuosius tradiciškai pristato kasmet, o ankstesni modeliai neretai gerokai atpinga ir bent kelis metus vis dar lieka prekyboje. Vis tik su pirmuoju „iPhone“ buvo kitaip – vieną jo modelį buvo galima įsigyti vos porą mėnesių.

Pirmos kartos „iPhone“ buvo dviejų versijų – pigesnis, turintis 4 GB atminties kortelę, ir brangesnis 8 GB modelis. Tačiau pirmojo prekybą „Apple“ sustabdė po šiek tiek daugiau nei dviejų mėnesių, o talpesnio kainą sumažino net 200 JAV dolerių. Toks kompanijos žingsnis papiktino ankstyvuosius pirkėjus, kurie pasijautė permokėję už 8GB išmaniojo versiją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas