Jūsų telefone gali nelikti vienos svarbios galimybės: netrukus įsigalios pasikeitimai, kurie gali palikti be šios funkcijos, sužinokite, kas keičiasi

Lukas Snarskis

2024-05-15, 17:55

0 komentarų

Jei savo telefonu nuolat atsiskaitote kaip banko kortele, verta suklusti – „Google“ skelbia atsisakanti populiarios savo mokėjimo paslaugos „Google Pay“. Ją pakeis kita tą pačią funkciją atliekanti paslauga „Google Wallet“.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Jūsų telefone gali nelikti vienos svarbios galimybės: netrukus įsigalios pasikeitimai, kurie gali palikti be šios funkcijos, sužinokite, kas keičiasi

Išmanusis telefonas jau seniai nebėra tik bendravimo priemonė. Jis pakeitė daugybę kitų technologijų – nuo fotoaparato, iki banko kortelės. Pastarąsias žmonės dabar traukia kur kas rečiau – turint savo banko kortelę telefone, užtenka juo priliesti atsiskaitymo aparatą ir taip sumokėti už pirkinius.

„Google“ teigimu, plačiai naudojamos „Google Pay“ paslaugos atsisakoma norint supaprastinti mokėjimus. Iki šiol visi „Android“ išmaniųjų telefonų naudotojai galėjo rinktis tiek „Google Pay“, tiek „Google Wallet“ paslaugas. Nors iš esmės jos veikia labai panašiai, „Google Wallet“ yra daug populiaresnė, todėl buvo nuspręsta palikti tik vieną paslaugą.

Jau birželio mėnesį „Android“ išmaniųjų telefonų naudotojai bus priversti atsisveikinti su „Google Pay“, tačiau dabar aiškėja, jog tai nėra vieninteliai pokyčiai. Nuo kito mėnesio „Google Wallet“ galės naudotis ne visi, o tai atskleidžia naujausia „Google“ dokumentacija.

Pranešama, jog nuo birželio 10 dienos, „Google Wallet“ veiks tik tuose įrenginiuose, kuriuose veikia „Android 9“ ar naujesnė operacinės sistemos versija. Kinta ir minimalūs reikalavimai išmaniesiems laikrodžiams – tam reikės „Wear OS 2.x“ arba naujesnės versijos.

Pagrindinė tokių pokyčių priežastis – didesnis naudotojų saugumas, mat „Google“ saugumo papildiniai nėra prieinami senesnėse nei „Android 9“ operacinės sistemos versijose.

Priminsime, jog per pastarąjį dešimtmetį įvyko labai daug pokyčių, susijusių su mokėjimais „Android“ telefonu. Iš pradžių „Google“ pristatė „Google Wallet“, tuomet ją pakeitė „Android Pay“, ši buvo perdaryta į „Google Pay“ ir dabar vėl liks tik „Google Wallet“. Panašu, kad bendrovė vis dar ieško geriausio būdo mokėjimams atlikti.

„Google“ taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad „Google Wallet“ naudotojams suteikia daugiau galimybių – čia galima saugoti ne tik banko korteles, bet ir vairuotojo pažymėjimą, tapatybės dokumentus, lėktuvų bilietus ir kitus svarbius skaitmeninius dokumentus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas