Kai kitą kartą namie dings vanduo, kalti gali būti programišiai: nuteistas vandentiekį nulaužęs asmuo

Leonardas Sindaravičius

2021-04-02, 14:35 (atnaujinta 2021-04-27, 00:45)

0 komentarų
Kai kitą kartą namie dings vanduo, kalti gali būti programišiai: nuteistas vandentiekį nulaužęs asmuo

Kanzaso valstijos gyventojas tariamai mėgino „pakoreguoti“ vietinio vandens tiekimą po to, kai įsilaužė į viešo vandentiekio sistemą, teigia tyrėjai. Dar trečiadienį teisingumo departamentas apkaltino 22-ejų Wyatt Travnichek internetiniu nusikaltimu, kuris, pasak tyrėjų, buvo įvykdytas prieš dvejus metus.

Teigiama, kad Travnichek per atstumą įsilaužė į apsaugotą kompiuterį, priklausantį Ellsworth apygardos vandentiekio tiekėjams. Įsilaužęs vyras esą išjungė tam tikrus vandens apdorojimo centro procesus, susijusius su vandens valymo ir dezinfekavimo procedūromis.

„Nelegaliai keisdamas viešos geriamo vandens sistemos nustatymus kaltinamasis kesinosi į visos bendruomenės saugumą ir sveikatą,“ oficialiame pranešime teigė Lance Ehrig - specialus agentas dirbantis JAV aplinkosaugos agentūroje („EPA“).

Tyrėjai neatskleidė daug bylos detalių, tačiau teigiama, kad Wyatt Travnichek dirbo vandentiekio agentūroje, į kurią įsilaužė, nuo 2018m. sausio mėnesio iki 2019-ųjų pradžios.

„Dalis jo kaip darbuotojo atsakomybių buvo kartkartėmis nuotoliniu būdu prisijungti prie kompiuterinės sistemos ir stebėti įrenginių veikimą po darbo valandų,“ teigiama kaltinime, kuriame taip pat nurodoma, kad įsilaužimas buvo įvykdytas iš „Samsung“ išmaniojo telefono.

Ellsworth apygardos vandentiekio sistema naudojasi virš 1500 naudotojų iš keleto aplinkinių Kanzaso apygardų. Jei kaltinimai bus patvirtinti, Travnichek gresia iki 25 metų kalėjimo ir net 500 000 JAV dolerių galinti siekti bauda už nelegalų prisijungimą prie apsaugoto kompiuterio ir neautorizuotą vandentiekio sistemos darbo koregavimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas