Kamerų ekspertai įvertino naująjį „Google“ flagmaną: „Pixel 8 Pro“ užėmė itin aukštą poziciją ir nusileidžia tik keliems įrenginiams

Lukas Snarskis

2023-10-21, 16:56

2 komentarai (-ų)

Tikriausiai kiekvienas, kuris domisi išmaniųjų telefonų naujienomis, yra girdėjęs apie „DxOMark“ kompaniją, kuri testuoja ir vertina naujausių produktų kamerų galimybes.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Kamerų ekspertai įvertino naująjį „Google“ flagmaną: „Pixel 8 Pro“ užėmė itin aukštą poziciją ir nusileidžia tik keliems įrenginiams

Ir nors šių ekspertų suteikiami vertinimai dažnai sukelia tam tikrų abejonių, tačiau jų reitingai vis dar yra viena populiariausių tarp daugumos entuziastų. „DxOMark“ neseniai išbandė ir naująjį „Google“ išmanųjį telefoną, kuris sulaukė aukšto įvertinimo.

JAV technologijų bendrovė neseniai pristatė naująjį „Google Pixel 8 Pro“ flagmaną, kuris „DxOMark“ reitinge užėmė ketvirtąją vietą. „Google“ išmanusis telefonas pelnė 153 taškus ir nusileidžia tik „iPhone 15 Pro“ serijos įrenginiams bei „Huawei P60“ flagmanui.

„DxOMark“ kamerų ekspertai pažymi, jog naujasis „Google“ flagmanas pasiūlys puikias nuotraukų spalvas, tikslius odos atspalvius bei itin greitą ir tikslų automatinį fokusavimą. „Pixel 8 Pro“ tokiomis savybėmis pasižymi įvairiomis sąlygomis – tiek esant geram apšvietimui, tiek ir prastesniam. Verta paminėt ir gerą detalumą, kuomet naudojamos priartinimo galimybės.

Tiesa, nors šis išmanusis ir rikiuojasi ketvirtoje vietoje, kas sufleruoja puikias fotografijos galimybes, tačiau net ir čia ne viskas tobula. Tarp „Google Pixel 8 Pro“ trūkumų minimas smulkių detalių praradimas ir kartais pradingstanti tekstūra, išskiriamos ir segmentavimo klaidos bokeh režime.

Priminsime, jog naujojo „Pixel 8 Pro“ modelio nugarėlėje rasime tris kameras, o pagrindinė jų pasiūlys 50 MP raiškos vaizdo jutiklį su optiniu vaizdo stabilizavimu. „Google Pixel 8 Pro“ taip pat turės 48 MP itin plataus kampo kamerą, o trečiasis objektyvas – 48 MP teleobjektyvas su 5x optinio priartinimo galimybe. Priekinėje telefono dalyje – 10.5 MP asmenukių kamera.

Naujasis „Google Pixel 8 Pro“ taip pat aprūpintas ir specialiu sensoriumi, kuris skirtas matuoti žmogaus kūno temperatūrą. Pranešama, jog čia naudojamas „Melexis MLX90632“ lustas, kurio vienintelis tikslas – matuoti temperatūrą. Tai reiškia, kad šis sprendimas nepasiūlys jokių išskirtinių fotografijos galimybių.

2 komentarų

Jonas fotografas

Pasak DxOMark būtų nesąžininga lyginti Xperia 1v naudojant jos nustatymo galimybes su kitais išmaniais, kai jų nustatymai yra riboti ir remiasi daugiau AI, kas kuria netikroviškas bet malonias mėgėjo akiai nuotraukas.Sony dirbtinis intelektas yra silpnesnis ir todėl auto rėžimu nuotraukos gaunas prastesnės nei kitų flagmanų. Tačiau fotografuojant RAW net ir Iphone 15 Pro serijos įrenginiai atsilieka. O jei bendrai Sony tiksliausios spalvos, ir niekada nuotraukose nepamatysi ko nebuvo priešingai nei kituose flagmanuose, kur spalvos yra netikros ir sukurtos dirbtinio intelekto. Jei nori tiksliau pasižiūrėkite GSMarena tinklapyje, flagmanų apžvalgos nuotrauką ir palyginkite. Ten nufotkinta yra sraigė, o už jos pilkas pastatas. Priartinus nuotrauką ties pastato dešinės pusės pastato pilkam krašte visi išskyrus sony flagmanai ir labai giriami telefonai dapiešia vaivorykštę... Sony kitas lygis, bet tik tuo atveju, jei naidoji rankinius nustatymus ir supranti kažką apie fotografiją. Dauguma testuotojų yra mėgėjai, nelabai žino kaip fotkinti su sony bei nesupranta, kad natūralios spalvos daro fotografiją geresnę.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas