Kinijos milžinės susivienijo vardan bendro tikslo: kuriama nauja ekranų technologija, kuri pakeis nusistovėjusią tvarką

Arnas Balčiūnas

2023-05-05, 07:45

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų ekranai per pastaruosius metus gerokai patobulėjo, o daugelis gamintojų jau kuris laikas ir dirba ties sulenkiamais sprendimai. Vis dažniau naudojami sprendimai, kurie leidžia paslėpti asmenukių kameras būtent po ekranais, o jau greitu metu galime sulaukti ir tikro proveržio.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinijos milžinės susivienijo vardan bendro tikslo: kuriama nauja ekranų technologija, kuri pakeis nusistovėjusią tvarką

Pasak žinomo informatoriaus „Digital Chat Station“, trys Kinijos technologijų gigantai - „Huawei“, ZTE ir BOE, bendradarbiauja, kad sukurtų naujos kartos sulankstomą OLED ekraną. Teigiama, kad šių bendrovių kuriama technologija leistų pasiūlyti ir asmenukių kamerą po ekranu.

Skelbiama, jog pirmasis įrenginys, kuris galėtų panaudoti tokią pažangią ekrano technologija - būsimas „Huawei“ sulankstomas išmanusis telefonas „Mate X4“. Žinoma, šis įrenginys nebus pirmasis sulankstomas išmanusis telefonas su po ekranu esančia priekine kamera.

Panašų technologinį sprendimą naudoja „Samsung Galaxy Fold4“ išmanusis telefonas, tačiau jai dar toli iki tobulumo. Priekinė kamera yra gerai paslėpta, tačiau jai labai trūksta kokybės. Būtent tai pagerinti ir siekia trys Kinijos milžinės. Tikimasi, kad bendros pastangos gali padėti pagerinti po ekranu montuojamų kamerų nuotraukų kokybę.

Sklando gandai, kad naujoji vadinamoji „Q8“ OLED panelė pagaliau išspręs kameros kokybės problemas, daugiausia dėl ZTE patirties šioje srityje ir BOE tradicijų gaminant ekranus. Vertėtų prisiminti, jog būtent ZTE sukurta „Axon“ serija, kuri debiutavo prieš kelerius metus, buvo kamerų po ekranu technologijos pradininkė.

Nesunku nuspėti, jog ZTE sukaupti patirtis bei per pastaruosius keletą metų atlikti patobulinimai ženkliai prisidės prie naujosios technologijos sėkmės. Kalbama, kad naujasis ekranas turės 2480 x 1116 pikselių skiriamąją gebą ir naudos aukšto dažnio 1440 Hz PWM pritemdymą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas