Kitąmet „Android“ telefonai bus dar galingesni, tačiau yra ir blogų naujienų

Lukas Snarskis

2021-08-15, 10:20

0 komentarų
Kitąmet „Android“ telefonai bus dar galingesni, tačiau yra ir blogų naujienų

JAV mobilių procesorių gamintojas „Qualcomm“ kasmet pristato įvairiausių mikroschemų rinkinių, kurie naudojami nuo pigiausių iki pačių brangiausių išmaniųjų telefonų viduje. Daugelis didžiųjų „Android“ įrenginių gamintojų renkasi būtent šios kompanijos produktus, o galingiausius telefonus aprūpina 8 serijos „Snapdragon“ lustais.

Dar šių metų pabaigoje „Qualcomm“ turėtų pristatyti naująjį flagmanų procesorių, kuris bus žinomas kaip „Snapdragon 895“ arba „Snapdragon 898“. Jau dabar pradėta aiškėti, kad naujasis mikroschemų rinkinys bus gerokai galingesnis nei jo pirmtakai, tačiau tai turi dvi medalio puses.

Verta pastebėti, kad „Snapdragon 888“ lustų rinkiniai, kurie naudojami daugelyje šių metų flagmanų, gana stipriai įkaista kai kuriuose šį rinkinį turinčiuose išmaniuose telefonuose. Visgi, „Snapdragon 865/865+/870“ šeima šios problemos neturi. Jei tikitės, kad naujos kartos „Qualcomm“ aukščiausios klasės mikroschemų rinkiniai bus vėsesni darbiniame režime nei „Snapdragon 888“, tai gali Jus stipriai nustebinti.

Remiantis Kinijoje sklandančiais gandais, pirmaisiais bandymais naudojant „Samsung“ 4 nm litografiją rodo, kad būsimo lusto, kurio modelio numeris yra SM8450 našumas pagerėjo maždaug 20 proc. Nors našumas gana stipriai pagerėjo, lyginant su „Snapdragon 888“ arba „888+“ lustų rinkiniu, kas akivaizdžiai yra sveikintinas įvykis tarp entuziastų, visgi, yra ir kita monetos pusė.

Tiesa ta, kad naujasis lustas taip pat gana stipriai įkaista darbiniame režime. Deja, daugiau informacijos apie tai nėra. Taip pat reiktų nepamiršti, kad tai yra ankstyvas testavimų periodas, todėl viskas gali gerokai pagerėti, nes „Qualcomm“ naująjį flagmanų procesorių turėtų pristatyti tik šių metų pabaigoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas