Kuo skubiau pamirškite įprastinius telefonus: sulenkiami įrenginiai yra fantastika, tačiau jūs to dar nežinote

Lukas Snarskis

2022-11-21, 14:20 (atnaujinta 2023-02-11, 12:49)

22 komentarai (-ų)

Išmaniųjų telefonų rinkoje pokyčių vis mažėja. Jeigu anksčiau gamintojai lenktyniaudavo kameros galimybėmis, vyko ir galios ar baterijų lenktynės, tai dabar tokių iššūkių mažiau. Nepaisant to, jau kuris laikas kuriami sulenkiami išmanieji, kuriems skiriamas vis didesnis ir didesnis dėmesys.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kuo skubiau pamirškite įprastinius telefonus: sulenkiami įrenginiai yra fantastika, tačiau jūs to dar nežinote

Sulenkiami išmanieji telefonai, bent jau man atrodo, kaip ganėtinai nišinis dalykas, kuris patinka tikrai ne kiekvienam. O ir kaina tokia, kad ir įsigyti gali tikrai ne kiekvienas. Praėjusį savaitgalį pagaliau sulaukiau pirmojo sulenkiamo, nors čia gal tinkamesnis žodis būtų atlenkiamo, išmaniojo telefono. Tai „Samsung Galaxy Flip4“. Esu trumpai testavęs senesnį variantą, taip pat esu šiek tiek laiko praleidęs ir su „Galaxy Fold“ serijos modeliais, tačiau pirmąsyk turiu galimybę naudotis tokiu įrenginiu kiekvieną dieną.

Taigi, šeštadienio rytas, išpakuoju gautą siuntą, persikeliu visus duomenis iš kitai stovyklai puikiai žinomo flagmano, to kur gamintojas susijęs su vaisiu. Įsidedu SIM kortelę, nusistatau visus kodus, prisijungiu prie programėlių, pilnai įkraunu bateriją. Žodžiu, standartinė procedūra gavus naują telefoną. Šiandien jau pirmadienis, tekstą rašau vietoje pietų pertraukos. Praėjo maždaug dvi paros ir galvoje pilna minčių. Kodėl kažkas turėtų pirkti šį telefoną?

Galima būtų pradėti nuo to, jog tai yra tiesiog cool. Kažkas naujo, išskirtinės savybės, ne visiems prieinama ir pan. Tačiau galiu rasti tikrai ne vieną argumentą kodėl „Galaxy Z Flip4“ ar kuris nors panašus išmanusis turėtų tapti jūsų naujuoju modeliu. Tiesa, iškart užbėgsiu įvykiams už akių ir pasakysiu, kad ne viskas čia jau taip super, bet pradžiai pradėkime nuo gerųjų dalykų.

Daugiau vietos kišenėje, daugiau vaizdo ekrane

Tvarkoj. Nesunku būtų sutikti, jog šis „Samsung“ telefonas yra ganėtinai neįprastos formos – pagrindinis ekranas yra pakankamai siauras, tačiau jo ilgis – daugeliui neįprastas. Ir tai yra pirmasis privalumas, kuris man labai patinka. Pavyzdžiui, šitą tekstą skaityti „Galaxy Flip4“ ekrane yra žymiai paprasčiau, nes jo paprasčiausiai daugiau telpa į tą nediduką ekraną. Arba ieškoti kažkokios informacijos internete – irgi patogiau, nes tiesiog matai kas tavęs laukia. Tačiau tai smulkmė.

Jau turbūt daugelis sugebėjo priprasti prie to, jog mažų telefonų niekam nereikia. Kai kurie gamintojai dar kuria ale mažesnius įrenginius, tačiau didžioji dauguma turi milžiniškus ekranus. Turbūt tuoj telefonai ir planšetės taps vienas ir tas pats įrenginys. Aišku, ateina sulenkiami, atlenkiami ir kitokie prietaisai, kur turės tokias savybes kaip šis. Žodžiu, „Galaxy Z Flip4“ ekranas didelis, bet jų sulenkus – telefonas tampa visiškai mažyčiu. Daugiau laisvos vietos kišenėse, daugiau vietos ant stalo. Visko daugiau. Puiku. Dar ir mažas ekraniukas, kuris pravers gavus naujam pranešimui.

Ką aš noriu pasakyti, pagalvosite jūs. Noriu pasakyti, kad visi telefonai turėtų būti toks kaip šis. Gerai, gal ne visiškai tokie patys, bet esmė paprasta – perpus sulenkiamas ekranas, kuris leidžia mėgautis dviem dalykais viename – mažu telefonu kišenėje ir dideliu rankoje. Sakyčiau, kad čia toks win-win, kai ir kelnės nesmunka, ir tekstas sutelpa į ekraną, nereikia braukyti tuo pirštu nuolatos.

Žiūrint „YouTube“ ar žaidžiant žaidimus – vaizdas neįprastai ilgas, tačiau tikrai nėra taip, jog būtų neįmanoma naudotis. Man patinka. O ir ieškoti į ką atremti tą telefoną nereikia. Šiek tiek užlenkiam ir žiūrim vaizdo įrašus ar dar kažką. Tačiau yra vienas niuansas, kuris tikriausiai ir yra didžiausias „Galaxy Flip4“ trūkumas, bent jau po dviejų dienų naudojimosi.

Sulenkimo siūlė vis dar aiškiai matoma, atlenkimas erzinantis

Jeigu tikėjotės, kad čia viskas tik gėlytėmis klota – deja. „Samsung“ jau ne vienerius metus kuria tokio tipo išmaniuosius telefonus ir yra akivaizdus rinkos lyderis. Tačiau net ir jų sprendimai nėra tobuli. Nors man „Galaxy Flip4“ ir labai patinka, bet...

Visų pirma, atlenkti išmanųjį viena ranka – tikrai sunki užduotis. 9 atvejais iš 10 tam reikalingos abi rankos ir tai tikrai nėra pats natūraliausias būdas pradėti naudotis telefonu. Pamenu laikus, kuomet išmaniųjų dar nebuvo, o mokykloje daugelis turėjo įvairius atlenkiamus mygtukinius. Vienas rankos mostas – atlenkta, mandresnis mostas atgal – užlenkta. Norėtųsi kažko panašaus ir čia. Na, bent jau, kad su viena ranka pavyktų atidaryti tą pailgą ekraną. Kaip bebūtų, akivaizdu, kad technologijos dar nėra šioje stadijoje.

Kad jos dar nėra išbaigtos sufleruoja ir sulenkimo siūlė, kuri yra puikiai matoma jeigu ekranas bent kiek įlenktas. Žinoma, jeigu jis ištiestas – pamatyti gali būti sunkiau, tačiau tai, vienaip ar kitaip, kažkiek erzina. Tikrai ne tobulas variantas, tačiau šiai dienai, tikriausiai, geriau ir nepavyks padaryti. Gal kitąmet, ar ne?

Programinės įrangos privalumai ir kaip čia viskas sklandu

„Samsung“ kasmet skiria vis daugiau dėmesio sulenkiamiems telefonams. Jie tampa vis geresni ir geresni ir nenumaldomai artėja link to, kad pakeistų tai kas mums jau įprasta. Prie to, žinoma, prisideda ir programinė įranga.

Kas man labai patinka – galimybė puikiai išnaudoti sulenkiamą ekraną ir naudoti tai kaip kelių langų galimybę. Viršutinėje dalyje – „YouTube“, apatinėje – skaitome Telefonai.eu. Čia gal kiek juntamas tas ekrano siaurumas, tačiau labai protingai išnaudotos įrenginio galimybės. Galima sugalvoti įvairių multitaskinimo scenarijų, tačiau ką aš čia bandau pasakyti. Aš įprastiniuose telefonuose tokia galimybe naudojausi gal kartą ar du per velniai žino kiek metų. Su „Galaxy Z Flip4“ šią galimybę naudoju bent kelis kartus per dieną. O kodėl gi ne? Patogu.

Jeigu šiek tiek nukrypti nuo kalbų apie ekraną ir kaip tas sulenkimas yra gerai, tai galiu pasakyti, kad bent jau kol kas šis „Samsung“ modelis veikia puikiai, jokių problemų. Vis dar laukiu „One UI 5.0“ ir „Android 13“, bet iš esmės viskas čiki.

Tai kodėl sulenkiami telefonai yra fantastika?

Kuomet rinkoje pasirodo naujas išmanusis telefonas – susidomėjimas juo yra ganėtinai mažas, lyginant su tuo kas dėdavosi prieš keletą metų. „Samsung Galaxy Flip4“ yra tarsi gryno oro gūsis, kuris intriguoja – o kas toliau? Tai yra naujovės, kurios jau netolimoje ateityje atsidurs kiekvieno iš mūsų rankose. Pamatysite, galite pasižymėti tai.

Sulenkus tokie įrenginiai užima labai nedaug vietos, o atlenkus galima mėgautis pakankamai dideliu vaizdu. Jeigu dar pridėtumėme pačio atlenkimo procedūros patobulinimus ir patį telefoną padarytume kiek platesnį – būtų visiškai tobula. Tačiau tikroji fantastika yra tame, jog sulenkiamų ekranų technologijos vis dar yra kūrimo procese, jos kasmet tobulėja ir tai ką per pastaruosius metus pasiekė „Samsung“ – yra verta pagyrimų.

Žinoma, gal po ilgesnio naudojimosi mano nuomonė pasikeis, sunku pasakyti dabar, tačiau mano pirmieji įspūdžiai yra itin pozityvūs, o kaip yra iš tikrųjų – po kelių savaičių, kuomet bus paruošta detali šio įrenginio apžvalga.

22 komentarų

Lenkiami daug daug daug dar atsilieka viskuom nuo kitu tel

Ir kam pirkti sita š.... Uz tokia kaina? Vien tik del to kad teksta butu geriau skaityti? Nieko vertas tel.

Lankytojas

Visiska suda parasei priciom tekstas naudojime o ne kažkoks tekstas

Nesvarbu

Matyt nelabai jie perkami, todėl daroma reklama. Labai norėjau tokio daikčiuko, bet kai pažįstamas pasakė, kad jo skilo per sulankstymą, praėjo noras investuoti tokias sumas praėjo. Mitas, nemitas, bet ale nerekomenduoja tokių naudoti šaltyje, tipo ale sklinda kalbos prie -10 gali trūkti.

Gediminas

Turiu fold 3 metus laiko nesaugau nei biški

Laura

Turiu Flip 4, fantastiškas telefonas. O jei skilo-tam yra draudimas ir garantija. Nežinau,ką jam reikia padaryti,kad skiltų,nes net atsilenkinėja sunkiai.

Kestas

Idomu,kas skaito visa teksta ekrane.bent jau aš kokias tris ketures eilutes ir tada brauki teksta i viršų,nors dar dešimt eilučių yra.taip ir nesupratau sulenkamo privalų)))

Arvydas.

Visada erzino siauri telefonų ekranai! Ir šita siaura brangi dešrelė - taip pat. Nepatogu skaityti! Palygink S22 Ultra ir šitą sasyską - kas patogesnis ir kur daugiau teksto telpa? Ekranų siaurinimas patogu ir tikriausiai ekonomiškai apsimoka tik gamintojams. Su nostalgija prisimenu nokia 1520 telefoną.

Lukas Snarskis

Mano asmeninis telefonas - iPhone 13 Pro Max. Galiu pasakyti, kad man skaityti žymiai patogiau Flipe. Taip, ekranas siauresnis, bet teksto vis tiek daugaiu talpa būtent Flipo ekrane, o ne iPhone. Bet, kaip ir minėjau tekste, norėtųsi platesnio varianto su tokiu pačiu atlenkimo principu. Manau, kad būtų tobula.

Samsung Galaxy Flip and Fold

Tiek Flip tiek fold modeliuose yra vienintelis didelis trūkumas. Tai ekranas esantis viduje. Jokios ekrano apsaugos, norint įsitikinti, galima lengvai su nagų spaudžiant palikti aiškius suraizymus. Apsaugos jokios neuzklijuosi, nes abu modeliai sulenkiami. Esu žiauriai nusivylęs, vos atsiradus pirmiems pažeidimams iškarto pardaviau. Aišku vos už pusę realios kainos. Norit problemų, pirkite šiuos lepius telefonus.

Lukas Snarskis

Taip, tai yra ganėtinai didelis trūkumas, tačiau manau, kad gamintojai juda link to, kas būtų priimtina daugeliui. Žinoma, dar reikės keletos metų, bet net neabejoju, kad technologijos bus ištobulintos taip, jog jūsų minimų problemų jau greitai nebebus.

Flip

Samsung flip4 yra ekrano apsauga uždėta, taip pat jeigu jinai nusiluptu ar kažkas atsitiktų per sulenkimo dalį jug ją pakeistų salone, yra garantinis tam... taip pat ekrano papildoma apsauga kainuoja 3 eur į mėnesį. Turiu ir vis dar negaliu atsigrožėti kaip man jis patinka. Praktiškas ir patogus, beto stilingas 🙂

RR

Klausimas Flipui: kur tu matei normalesnę ekrano apsaugą už 3eur. Gal mygtukinei nokijai?

Salieras

Šio telefono negalima atlenkti viena ranka, įspraudžiant nykštį tarp ekranų. Tai draudžia gamintojas. Taip sugadinimas ekranas. Kišenės turi būti steriliai švarios, kitaip kentės sulenkimo mechanizmas.

Lukas Snarskis

Tai taip. Net jeigu ir norint taip atlenkti - procesas būtų itin sudėtingas. Todėl ir tikiuosi, jog ateityje ši problema bus išspręsta.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas