Laukimas pagaliau baigtas: Kinijos automobilių milžinė pristatė pirmąjį išmanųjį telefoną, kuris pasiūlys išskirtines galimybes bei itin galingas specifikacijas

NIO

Lukas Snarskis

2023-09-21, 13:10 (atnaujinta 2023-09-21, 13:12)

0 komentarų

Kinijos kompanija NIO tampa vis populiaresnė ne tik vietinėje rinkoje, tačiau ir vis labiau įsitvirtina tarptautinėje erdvėje. Bendrovė neslepia ambicingų tikslų, o jau kurį laiką rezga planą sukurti išmanųjį telefoną.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Laukimas pagaliau baigtas: Kinijos automobilių milžinė pristatė pirmąjį išmanųjį telefoną, kuris pasiūlys išskirtines galimybes bei itin galingas specifikacijas

Internete dar šių metų pradžioje pasirodė pirmieji pranešimai apie tai, jog automobilių gamintojas NIO ketina pristatyti pirmąjį savo išmanųjį telefoną. Ilgai virtusios kalbos pagaliau tapo realybe ir šiandien oficialiai debiutavo naujasis „NIO Phone“, kurio pristatymo buvo laukiama ne vieną mėnesį.

Naujasis „NIO Phone“ yra aprūpintas 6,81 colių įstrižainės LTPO OLED ekranu. Čia naudojama „Samsung“ pagaminta lenkta ekrano panelė su 2K raiška bei 1-120 Hz kintančiu atsinaujinimo dažniu. Įrenginio panelė taip pat palaiko ir HDR10+, o viršutinėje jos dalyje – nedidelis apskritimas, kur įmontuota asmenukių kamera.

Išmanusis telefonas veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriumi bei turės iki 16 GB operatyviosios (RAM) bei 1 TB vidinės atminties. „NIO Phone“ veikimą palaikys 5 200 mAh talpos baterija su 66W greitojo įkrovimo galimybe. Čia taip pat veiks 50W belaidis įkrovimas, o kitus įrenginius bus galima įkrauti 10W sparta.

Pirmojo NIO išmaniojo telefono nugarėlėje rasime tris kameras. Pagrindinė kamera aprūpinta 50 MP raiškos vaizdo jutikliu su optiniu vaizdo stabilizavimu, o greta rasime 50 MP plataus kampo kamerą bei 50 MP teleobjektyvą, kuris taip pat turi optinį vaizdo stabilizavimą.

Žinoma, vienas didžiausių šio išmaniojo telefono privalumų – galimybė valdyti automobilius. „NIO Phone“ sukurtas būtent tam, o jame rasime ir specialų mygtuką, kuris gali būti naudojamas kaip transporto priemonės raktas. Telefone yra atskira programėlė, kuri leidžia patogiau ir sklandžiau prisijungti prie automobilio.

Išmaniosios funkcijos padės ne tik valdyti automobilį, bet ir lengvai perkelti vaizdo susitikimą iš išmaniojo telefono į transporto priemonę. Kitos funkcijos, pavyzdžiui, muzikos, kontaktų ir asmeninių įrenginio nustatymų sinchronizavimas, bus automatiškai sinchronizuojamos su automobiliu.

Kaip jau minėjome, „NIO Phone“ turės iki 16 GB operatyviosios (RAM) atminties, o pigiausias modelis bus parduodamas už maždaug 835 eurus. Už šią kainą pirkėjai gaus 12 GB RAM bei 512 GB vidinės talpos. Norintys įsigyti variantą su 12 GB RAM bei 1 TB vidinės atminties turės susimokėti maždaug 886 eurus. Modelis su 16 GB operatyviosios ir 1 TB vidinės talpos bus parduodamas už maždaug 963 eurus.

Tiesa, bent jau kol kas išmanusis telefonas bus prieinamas tik Kinijos rinkoje. NIO atstovai neatskleidė ar šis įrenginys pasieks ir Europos rinką, tačiau tikėtina, kad artimiausiu metu tai gali ir neįvykti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas