Legendinė „Nokia“ fiksuoja gerėjančius rezultatus: telefonų pardavimai auga, o viename sektoriuje artėjama prie lyderių

Lukas Snarskis

2021-12-13, 15:00 (atnaujinta 2022-12-02, 10:53)

11 komentarai (-ų)
Legendinė „Nokia“ fiksuoja gerėjančius rezultatus: telefonų pardavimai auga, o viename sektoriuje artėjama prie lyderių

Trečiasis šių metų ketvirtis buvo gerokai sėkmingesnis išmaniųjų telefonų gamintojams, rodo naujausia statistika. Pardavimai auga 6 proc., lyginant su ankstesniu ketvirčiu, tačiau rezultatai vis tiek neprilygsta tam, kas buvo pasiekta praėjusiais metais.

Populiariausiu išmaniųjų telefonų gamintoju ir toliau išlieka Pietų Korėjos milžinė „Samsung“, o už jos rikiuojasi „Apple“ ir „Xiaomi“. Gerais rezultatais gali džiaugtis ir „Nokia“ vadovai, nes šios bendrovės įrenginių pardavimai augo 12 proc., lyginant su ankstesniu ketvirčiu.

„HMD Global“ valdomas „Nokia“ išmaniųjų telefonų padalinys per trečiąjį metų ketvirtį pardavė 3 mln. įrenginių. Ir nors tai nėra įspūdingi skaičiai, tačiau šios bendrovės pardavimai, lyginant su analogišku periodu pernai, užfiksavo net 37 proc. augimą. 2020 metų trečiojo ketvirčio metu „Nokia“ užfiksavo 2,1 mln. parduotų telefonų rezultatą.

Pranešama, kad daugiausiai dėmesio „Nokia“ prekinis ženklas sulaukia Viduriniuose Rytuose, Afrikoje ir Šiaurės Amerikoje, o tam nemažai įtakos turėjo ir LG pasitraukimas iš telefonų rinkos. Nepaisant gerėjančių rodiklių, bendrame paveiksle „Nokia“ užima tik 14 vietą pagal parduodamus telefonus. Tačiau ši bendrovė gali pasidžiaugti ir dar geresnėmis naujienomis.

„Nokia“ prekinis ženklas išlieka itin populiarus, tarp tų, kurie vis dar renkasi mygtukinius telefonus, vietoj išmaniųjų. Pagal šiuos pardavimus, suomių kompanija yra antras didžiausias gamintojas pasaulyje ir per trečiąjį metų ketvirtį užfiksavo 10 mln. siekiančius pardavimus.

11 komentarų

Jonas

Nokia 9 puriew labai patenkintas. Pradėjau naudotis nuo nokios 5 . Ir taip likau ištikimas Nokia. Nuo 1998 metų. Kiek turėjau Nokia tiek patenkintas

Vv

Turėjau Nokia 5, buvo košmaras jau metams nepraėjus. Paskutinį šansą suteikiau pirkdamas Nokia 8.3 5G, tai... super telefonas. Jau metai praėjo, veikia puikiai. Užp*a tik Google assistant mygtukas, bet ir jį galima išjungti.

Zz

7plius išsipute akumas. Gerai kad neužsidege kišenėje. Nokia6.2 nekrauna kol neperkrauni. Neišsaugoja vaizdo įrašų.

Saulius

Istikimas nokia fanas ...pabegau pas xiaomi nes nokia 7.2 ir android 11🤪 baterija pradejo grybauti nori kraut isjung tel.,fotoaparatas 🤬 i da visoki bajeriai...ir taip visam pasaulyje

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas