Lietuviai šėlsta „eBay” platformoje: eksporto apsukos šovė į padanges

Lukas Snarskis

2021-05-21, 15:33 (atnaujinta 2021-05-26, 11:39)

0 komentarų
Lietuviai šėlsta „eBay” platformoje: eksporto apsukos šovė į padanges

Naudodamiesi pasauline internetinių pardavimų platforma „eBay” prekeiviai iš Lietuvos į užsienio rinkas parduoda vis daugiau prekių. 2020 m. eksportuotų prekių kiekis, lyginant su ankstesniais metais, augo beveik 26% – kai 2019 m. Lietuvos verslininkai per „eBay” užsienio rinkoms pardavė 2.7 milijono prekių, tai per praėjusius metus – 3.4 milijono.

„Lietuva „eBay” yra itin svarbi rinka, nes pardavėjai iš šios šalies demonstruoja itin daug žadančius rezultatus. Šiemet čia fiksavome beveik 26% parduotų prekių skaičiaus augimą, daugiausia į tokias šalis kaip Jungtinės Amerikos Valstijos, Jungtinė Karalystė, Vokietija, Prancūzija, Italija ir Kanada. Didžiausi pardavimai – automobilių dalių, mados, namų ir sodo prekių, elektronikos. Matydami, kad lietuviai atranda „eBay” kaip vieną geriausių kanalų auginti savo verslams pasauliniu mastu bei pasiekti daugiau nei 187 milijonus pirkėjų visame pasaulyje, mes savo ruožtu siūlome įvairias verslo auginimo programas ”, – sako Ilya Kretov, „eBay” naujų rinkų vadovas.

Šiandien per „eBay” prekiauja daugiau nei 12 tūkst. prekeivių iš Lietuvos (per 2019-2020 m. šis skaičius augo 16%), kurie 2020 m. platformoje buvo patalpinę 15 milijonų prekių, kas yra 110% daugiau nei 2019 m.

Pasak I. Kretov, pardavimas per „eBay” iš Lietuvos įvyksta maždaug kas 9 sekundes. „Eksporto iš Lietuvos per „eBay” augimo greitis yra tikrai didelis, tad norėdami dar labiau padėti verslininkams iš šios šalies augti bei pasiekti pelningas užsienio rinkas, skiriame Lietuvai vis daugiau dėmesio. Vienas to pavyzdžių – gegužės 27 d. specialiai Lietuvos rinkai organizuojamas vebinaras, kurio metu „eBay” komanda pristatys verslo auginimo programas, dalinsis patarimais ir įžvalgomis, kaip geriau, greičiau ir sėkmingiau parduoti prekes užsienio rinkoms. Be to, vebinaro metu tarp geriausių „eBay” pardavėjų patenkanti lietuvių bendrovė pasidalins savo sėkmės istorija ir patarimais”, – sako I. Kretov.

Vebinaras vyks internetu, jame „eBay” naujų rinkų vadovas Ilya Kretov bei naujų rinkų verslo plėtros vadovas Daniel Biran papasakos aktualiausias platformos naujienas, vieni geriausių pardavėjų iš Lietuvos dalinsis savo sėkmės istorija, o dalyviai gaus progą nemokamai registruotis į į „eBay“ verslo auginimo programą, kurioje platformos ekspertai teiks asmenines konsultacijas, kaip pradėti vystyti veiklą per „eBay“ bei kaip sėkmingai parduoti. Registruotis į vebinarą galite paspaudę čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas