„Microsoft“ įkūrėjas B.Gatesas įsitikinęs – „Windows Mobile“ būtų nugalėjęs „Android“ operacinę sistemą

Lukas Snarskis

2019-11-09, 01:00 (atnaujinta 2023-02-10, 16:27)

1 komentaras
„Microsoft“ įkūrėjas B.Gatesas įsitikinęs – „Windows Mobile“ būtų nugalėjęs „Android“ operacinę sistemą

Korporacija „Microsoft“ niekada taip ir nepatyrė sėkmės išmaniųjų telefonų industrijoje. Kažkada gyvavęs „Windows Mobile“ projektas buvo pasmerktas mirti vos per keletą metų. Tačiau Billas Gatesas iki šiol yra įsitikinęs, jog šis „Microsoft“ turėjo būti sėkmingas ir jis tikrai būtų tapęs itin populiarus jeigu ne susiklosčiusios aplinkybės.

Vienam iš interviu „Microsoft“ įkūrėjas atskleidė, jog jeigu ne JAV Teisingumo departamento antimonopolinis tyrimas, į kurį buvo įtraukta ir pastarojo kompanija, tai situacija išmaniųjų telefonų rinkoje galėjo būti visiškai kitokia.

„Nėra jokios abejonės, jog antimonopolinis ieškinys padarė neigiamą įtaką „Microsoft“. Jeigu ne tai, tai mes būtume labiau susikoncentravę į telefonų operacinės sistemos kūrimą. Taigi, užuot naudojęsi „Android“, visi dabar naudotumėmės „Windows Mobile“, - įsitikinęs B.Gatesas.

Tame pačiame interviu „Microsoft“ įkūrėjas atskleidė ir daugiau įdomių detalių. Pastarojo teigimu, jo kompanija turėjo galimybę naudoti šią operacinę sistemą „Motorola“ telefone. Deja, neaišku koks telefonas galėjo pasirodyti su „Windows Mobile“ platforma. Kaip bebūtų, žinoma tai, jog „Motorola“ pirmąjį savo išmanųjį telefoną su „Android“ išleido prieš 10 metų ir jis iškart tapo itin sėkmingu.

Įdomu ir tai, kad tai nėra pirmas kartas kuomet B.Gatesas kalba apie „Microsoft“ klaidas mobiliajame sektoriuje. Prieš keletą metų, „Microsoft“ galva pripažino, kad buvo padaryta didelė klaida, kuomet „Google“ gavo erdvės tapti pagrindiniu „Apple“ konkurentu.

1 komentarų

Mindaugas

Ir vėl nelogiškai rašote: deja, tačiau; įdomu ir tai, kad tai. Pirmu atveju du neiginiai, antru pasikartojimas.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas