Naudojate „Google Chrome” naršyklę? Šį veiksmą turite atlikti tuojau pat

Leonardas Sindaravičius

2021-02-06, 10:20 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

2 komentarai (-ų)
Naudojate „Google Chrome” naršyklę? Šį veiksmą turite atlikti tuojau pat

Vos prieš porą dienų „Google“ išleido 88 versijos naujinį „Chrome“ naršyklei ir jis be abejonės yra vienas svarbiausių šios programos naujinių per pastaruosius keletą metų. „ZDNet“ praneša, kad naujoji versija sutvarko vadinamąjį nulinės dienos pažeidžiamumo problemą, žinomą kodu CVE-2021-21148.

Trumpai bei paprastai tariant, nulinės dienos pažeidžiamumu vadinamos programų spragos, kurias ištaisyti užtrunka ilgiau, nei hakeriui įsilaužti į svetimą sistemą. Minėto kodo problemą atrado sistemų saugos tyrėjas Mattias Buelens praeito mėnesio pabaigoje, tačiau „Google“ paskelbė, jog spraga įsilaužėliai naudotis pradėjo greičiau, nei būtų pavykę ją užlopyti.

Atsiradęs saugumo trūkumas leido kenkėjiškoms programoms nulaužti dalį „Google Chrome“ sudarančio „JavaScript“ variklio. Manoma, jog būtent ši spraga leido praėjusį mėnesį Šiaurės Korėjos hakeriams nulaužti saugos sistemų tyrėjų socialinių tinklų paskyras, nors technologijų gigantė šios informacijos nepatvirtino.

Kol nesate atsinaujinę naršyklės į 88-ąją versiją, Jūsų asmens duomenims vis dar gali grėsti pavojus. Jei žiūrite į tai skeptiškai, pagalvokite - „Google“ atsisako atskleisti bet kokią informaciją apie ankstesnės versijos saugumo spragą iki tol, kol didžioji dalis nebus atsinaujinusi į „Chrome 88“.

Jei esate išjungę automatinius naujinius ir dar neatsinaujinote naršyklės į 88.0.4324.150 versiją, tai padaryti galite paspaudę viršutiniame dešiniajame kampe esančius tris taškus - jei matote „Update Google Chrome“ mygtuką, jį paspaudę galėsite atsinaujinti, jei ne - sveikiname, Jūs jau naudojatės naujausia ir saugesne „Chrome“ versija.

2 komentarų

Lukas Snarskis

Čiubaka, patikrinsime sistemą, tikiuosi, jog pavyks pašalinti trikdžius per artimiausias kelias dienas. Ačiū už pastebėjimą!

Čiubaka

Pastebėjau, kad jau kuris laikas nevisi komentarai įsirašo. Kažin ar čia dėl naršyklės, gal kokie priedai trukdo?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas