Naujausių „iPhone“ laukia dideli pokyčiai: keisis ne tik ekrano rėmeliai, bet ir įkrovimo lizdas, o vartotojus gali įsiutinti didesnės kainos

MiTech.lt

2023-08-01, 17:33

0 komentarų

Kalbos apie JAV technologijų milžinės „Apple“ kuriamas išmaniuosius telefonus netyla nuolatos. Bendrovė šį rudenį turėtų pristatyti naujuosius „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ serijos modelius, o apie juos kalbama jau daugiau nei pusmetį.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Naujausių „iPhone“ laukia dideli pokyčiai: keisis ne tik ekrano rėmeliai, bet ir įkrovimo lizdas, o vartotojus gali įsiutinti didesnės kainos

„Bloomberg“ žurnalistas Markas Gurmanas teigia, kad „iPhone 15 Pro“ ir „Pro Max“ gamyboje bus pasitelkta LIPO (low-injection pressure over-molding) technologija, kurios dėka bus sumažinti prietaisų rėmeliai nuo maždaug 2,2 mm dabartiniuose „iPhone“ iki vos 1,5 mm. Ši technologija jau buvo panaudota „Apple Watch 7“ laikrodyje, siekiant padidinti jo ekrano dydį sumažinant rėmelius, ir tikimasi, kad galiausiai ji bus pritaikyta „iPad“.

Kitas didelis pokytis, kurį prognozuoja Gurmanas, yra tai, kad „Apple“ pagaliau padarys tai, ką 2018 m. pirmą kartą padarė su „iPad“: pereis nuo „Lightning“ jungties prie USB-C. Gandai, kad „Apple“ pereis prie šios jungties, sklinda jau kurį laiką, o Europos Vadovų Tarybai nustačius, kad iki 2024 m. šis įkrovimo standartas taps privalomu ES parduodamiems mažiems įrenginiams, atrodo, kad „Apple“ neturi kito pasirinkimo, kaip tik naudoti USB-C.

Dar vienas pokytis susijęs su standartiniais „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Plus“. Teigiama, kad šie pigesni modeliai neteks viršutinės išpjovos, kurią pakeis „Dynamic Island“ (Dinaminė sala) piliulės formos išpjova, debiutavusi „iPhone 14 Pro“.

Tarp kitų „Pro“ modelių naujovių – nerūdijančio plieno briaunų pakeitimas titanu – lengvesne ir kokybiškesne medžiaga. Teigiama, kad taip pat bus iš esmės pertvarkytas „iPhone 15 Pro“ vidus, todėl jį bus lengviau remontuoti.

Taip pat bus ir įprasti aparatinės įrangos atnaujinimai. Gurmanas sako, kad bus smarkiai atnaujinta galinė kamera, įskaitant naujus lęšius ir daug platesnį optinio priartinimo diapazoną. Teigiama, kad „Pro“ įrenginiuose bus pereita prie A17 SoC – tikimasi, kad tai bus pirmasis A serijos lustas, pagamintas naudojant 3 nanometrų technologiją. Dėl to našumas pagerės, kaip pranešama, 10-15 %, o energijos suvartojimas sumažės iki 30 %. Įprastuose „iPhone 15“ modeliuose bus naudojamas praėjusių metų A16 procesorius.

Kalbama, kad dėl šių atnaujinimų visos „iPhone 15“ serijos kainos už JAV ribų padidės, o Valstijose už savo pirmtakus gali būti brangesni tik „Pro“ modeliai.

Tikimasi, kad „iPhone 15“ serija pasirodys antroje rugsėjo pusėje po to, kai „Apple“ ją atskleis kažkur per pirmąsias dvi mėnesio savaites. Sklinda gandai, kad dėl tų mažų rėmelių kyla gamybos problemų, dėl kurių gali būti ribojama pasiūla, tačiau kiti teigia, kad „Apple“ jau išsprendė šią problemą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas