Nejaugi tai įmanoma?„Huawei” kuriama „HarmonyOS“ suderinama su „Google“ paslaugomis

Dainius Martinkus

2021-04-30, 16:45 (atnaujinta 2023-03-01, 16:27)

0 komentarų
Nejaugi tai įmanoma?„Huawei” kuriama „HarmonyOS“ suderinama su „Google“ paslaugomis

Kinijos milžinė „Huawei“ dar 2019 metrais įvestų JAV sankcijų kontekste pristatė „Harmony OS“ operacinę sistemą, kuri ateityje turėtų pakeisti „Android“ praktiškai visoje gamintojo produkcijoje. Tai įvyks visai netrukus, bent jau Kinijos rinkai skirtuose įrenginiuose - atnaujinimas turėtų pasiekti „Huawei“ ir „Honor“ telefonus. Konferencijoje, skirtoje „Huawei Mate X2” anonsui, „Huawei” užsiminė, kad „Harmony OS“ diegimas turėtų prasidėti jau balandžio mėnesį.

Pirmieji naująją „HarmonyOS“ gali išbandyti „Mate X2“ ir „Mate40“ serijos telefonų savininkai. Jau vakar „HarmonyOS 2.0“ tapo viešai prieinama, tačiau reikia nepamiršti, kad tai dar tik Beta versija ir joje gali pasitaikyti klaidų ir veikimas gali būti ne toks sklandus kokio tikitės.

„Mate X2“ ir „Mate40“ serijos telefonų savininkai telefonų savininkai, jau gauna pranešimus savo įrenginiuose, kad gali pereiti prie „HarmonyOS“. Tačiau prieš migruojant iš „Android“ į „HarmonyOS“ patariame pasidaryti atsargine duomenų kopijas arba svarbius dokumentus, nuotraukas bei kitą informaciją persikelti kur nors kitur. „Android“ ir „HarmonyOS“ yra skirtingos sistemos, tad migracijos atveju gali kilti nenumatytų problemų, pvz: nustoti veikti „Google“ paslaugos

Nors „HarmonyOS“ prieinama nuo vakar, internete daugėja pranešimų iš vartotojų kurie sėkmingai migravo į naująją sistemą ir yra patenkinti sparčiu veikimu. Kai kurie vartotojai teigia, kad po migracijos veikia net visos „Google“ paslaugos, kas rodo, jog iš esmės „HarmonyOS” yra tik modifikuotas „Android”. Tiesa, tai kol kas tik vieno vartotojo patirtis, kuris naudoja „Mate 40+“ išmanųjį telefoną. „Huawei“ kol kas nėra pateikusi jokios informacijos apie „HarmonyOS“ ir „Google“ paslaugų suderinamumą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas