Pasirodė išankstinė „Android 13“ versija: štai kas mūsų laukia netolimoje ateityje

Leonardas Sindaravičius

2022-02-13, 12:36 (atnaujinta 2022-02-17, 00:50)

1 komentaras
Pasirodė išankstinė „Android 13“ versija: štai kas mūsų laukia netolimoje ateityje

„Google“ nustebino aplikacijų kūrėjus ankstyva „Android 13“ versija, suteikiančią pirmą žvilgsnį į būsimąją operacinę sistemą. Nors dabartinė bandomoji versija yra skirta tik kūrėjams, OS beta versija turėtų pasirodyti balandžio mėnesį, o oficiali galutinė „Android 13“ versija vasaros antroje pusėje.

Remiantis pačios kompanijos pasidalinta laiko juosta, vasario ir kovo mėnesiai skirti išankstiniam testavimui, po to keturis mėnesius bus testuojama beta versija, po kurios galiausiai sulauksime pilnos, stabilios „Android 13“. Pastaroji turėtų pasirodyti rugpjūčio arba rugsėjo mėnesį.

Naujoje OS versijoje akcentuojamas privatumas - „Android 13“ turės atnaujintą nuotraukų dalinimosi sistemą, kuri leis dalintis failais be papildomo sutikimo peržvelgti visą įrenginyje esantį turinį. Iš esmės tai bus atnaujinta „Android Document Picker“ versija, kuri turėtų pasiekti ir senesnių OS versijų naudotojus, iki pat „Android 11“.

Aplikacijos taip pat galės atrasti ir prisijungti prie netoliese esančių įrenginių per „Wi-Fi“ be papildomos sutikimo dalintis vietovės informacija. Papildomų funkcijų integracija į greituosius nustatymus, esančius užduočių juostoje, taip pat bus supaprastinta naujos aplikacijų programavimo sąsajos dėka - pridėti nustatymų mygtukų bus galima neišeinant iš aplikacijos.

„Material You“ dinamiškas spalvų pritaikymas taip pat išliks naujoje „Android“ versijoje - jos veiksmingumas dabar apims visų aplikacijų ikonas, ne tik „Google“ priklausančių programų. Žinoma, tinkamam šios funkcijos veikimui, programėlių kūrėjai turės pateikti suderinamas ikonų versijas. Pirmiausia „Material You“ atnaujinimas pasieks „Pixel“ telefonų savininkus, tačiau technologijų milžinė pažada, jog ateityje ši funkcija bus prieinama daugeliui „Android“ naudotojų.

Kitas naudingas atnaujinimas „Android 13“ operacinėje sistemoje yra susijęs su kalbos nustatymais - pagaliau bus galima nustatyti skirtingas kalbas skirtingoms aplikacijoms.

1 komentarų

Tvim

Kaip sakoma š..das.,nieko naujo.visisškos smulkmenos.esant šiam technologijų etapui,nelabai jau ką ir patobulysi.nuo 8-9 o gal ir
nuo 7 androido nieks realiai ir nepasikeitė

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas