Pristatytas „Qualcomm“ lustas, kurį naudos dauguma 2025 metų „Android“ flagmanų: pirmasis pasaulyje mobilusis procesorius su „Oryon“ branduoliais

Lukas Snarskis

2024-10-21, 17:15 (atnaujinta 2024-10-22, 11:01)

0 komentarų

Praėjusių metų spalį Havajuose surengtame „Snapdragon Summit“ renginyje „Qualcomm“ paskelbė apie „Snapdragon 8 Gen 3“, todėl analogiškų naujienų tikimasi ir šiemet. Ir tokie lūkesčiai – tikrai ne veltui.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Pristatytas „Qualcomm“ lustas, kurį naudos dauguma 2025 metų „Android“ flagmanų: pirmasis pasaulyje mobilusis procesorius su „Oryon“ branduoliais

Kaip ir buvo tikėtasi, šiandien pristatytas „Qualcomm“ mikroschemų rinkinys, kurį naudos daugelis 2025 metų aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų. JAV bendrovės atstovai savo naująjį šedevrą nusprendė pavadinti ne „Snapdragon 8 Gen 4“, o „Qualcomm Snapdragon 8 Elite“.

Verta pastebėti, jog naujasis „Qualcomm“ lusto pavadinimas dera prie „Snapdragon X Elite“ lustų, kurie yra skirti nešiojamiems kompiuteriams. Tikėtina, kad gamintojas nori suvienodinti savo produktų pavadinimus, išvengiant neaiškumo tarp skirtingų lustų.

Pristatydami naująjį „Snapdragon 8 Elite“ mikroschemų rinkinį, kompanijos vadovai siekia nustatyti naują našumo standartą išmaniųjų telefonų rinkoje. Bendrovė žada didelius patobulinimus, lyginant su pirmtaku „Snapdragon 8 Gen 3“.

Naujojo mikroschemų rinkinio pagrindas - „Oryon“ procesoriaus branduoliai. „Qualcomm“ juos sukūrė taip, kad jie pasižymėtų nepaprasta duomenų apdorojimo galia. Dviejų iš šių branduolių taktinis dažnis sieks 4,32 GHz, o šešių mažesnių branduolių taktinis dažnis - 3,53 GHz. Toks mažų ir didelių branduolių derinys užtikrina subalansuotą našumą atliekant įvairias užduotis.

„Snapdragon 8 Elite“ turi 24 MB L2 spartinančiosios atminties. Ją „Qualcomm“ tolygiai padalijo tarp „Prime“ ir „Performance“ branduolių.

„Qualcomm Snapdragon 8 Elite“ naudos „Adreno 830“ vaizdo procesorių, kuris pasiūlys 40 proc. didesnį našumą ir 35 proc. spartesnę „ray tracing“ galimybę. Ši vaizdo plokštė turi tris skiltis, kurių kiekviena veikia 1,1 GHz dažniu, ir užtikrina pažangiausių grafikos technologijų, tokių kaip „Unreal Engine“, „Nanite“ ir „Chaos Engine“, palaikymą.

Žinoma, naujasis „Snapdragon 8 Elite“ - tai ne tik našumas. JAV bendrovė taip pat žada gerokai padidinti naujojo mikroschemų rinkinio efektyvumą. Tai lems geresnį akumuliatoriaus veikimo laiką.

Jau artimiausiu metu turėtų debiutuoti ir nauji išmanieji telefonai, kurie naudos naująjį „Qualcomm“ flagmanų lustą. Tarp tokių prietaisų – „Xiaomi 15“, „Honor Magic7 Pro“, „Realme 7 Pro“, o taip pat ir „OnePlus 13“. Daugelis šių įrenginių debiutuos dar šį mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas