„Qualcomm“ pristatė naująjį „Android“ vidutiniokų varikliuką: žymiai greitesnis ir su visiškai naujomis galimybėmis

Lukas Snarskis

2022-05-21, 15:45 (atnaujinta 2023-03-05, 10:00)

0 komentarų
„Qualcomm“ pristatė naująjį „Android“ vidutiniokų varikliuką: žymiai greitesnis ir su visiškai naujomis galimybėmis

JAV milžinė „Qualcomm“ jau netrukus turėtų pristatyti naująjį „Snapdragon 8 Gen 1+“, kuris bus naudojamas antroje metų pusėje pasirodančiuose „Android“ flagmanuose. Tačiau vakar, penktadienį, pristatyta naujiena, kuri turėtų sudominti vidutinės klasės įrenginių gerbėjus.

Kompanijos atstovai pademonstravo naująjį „Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1“ mikroschemų rinkinį. Naujoji 4 nm architektūra pasiūlys naujovių, kokių vidutinės klasės procesoriuose „Qualcomm“ dar nesiūlė, įskaitant „Qualcomm“ skirtą AI variklį, iki 200 MP vaizdo fiksavimą ir „Android Ready SE“, skirtą el. pinigų sprendimams.

Naujojo „Snapdragon 7 Gen 1“ centre - Kryo CPU klasteris, kurio taktinis dažnis yra iki 2,4 GHz, kartu su Adreno 662. „Qualcomm“ teigimu, naujasis lustas apdoroja grafiką 20 proc. greičiau nei praėjusios kartos „Snapdragon 778G“, o AI užduotys naujojoje platformoje atliekamos iki 30 proc. greičiau.

Teigiama, kad „Adreno Frame Motion Engine“ žaidimuose padvigubins kadrų dažnį ir sugebės išlaikyti tokį patį energijos suvartojimą kaip „Snapdragon 778G“ mikroschemų rinkinyje. Naujasis lustas gali apdoroti iki 16 GB LP-DDR5 operatyviosios (RAM) atminties.

„Qualcomm Snapdragon 7 gen 1“ taip pat gavo „Snapdragon X62“ 5G modemą, galintį pasiekti 4,4 Gbps atsisiuntimo greitį su dvigubu budėjimo režimu 5G ryšiu tiek (SA), tiek ne autonominiu (NSA) režimu. Taip pat čia rasime ir WiFi 6E, kaip ir „Bluetooth 5.3“ su „Snapdragon Sound“ ir aptX palaikymu.

„Qualcomm Spectra“ trigubas IPT palaiko iki 200 MP nuotraukų fiksavimą ir 4K HDR vaizdo įrašymą. Čia taip pat galimas 10 bitų HEIC nuotraukų fiksavimas ir HEVC vaizdo įrašymas. Kitas pirmasis yra „Android SE“ ir „Trusted Management Engine“, kuris žada optimalų skaitmeninių raktų ir piniginių saugumą.

Pranešama, kad pirmieji išmanieji telefonai su šiuo naujuoju „Qualcomm“ procesoriumi turėtų būti pristatyti jau po keletos savaičių. Vienas pirmųjų turėtų būti „Oppo Reno8 Pro“, kurio pristatymas įvykti gali jau gegužės 23 dieną.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas