„Samsung“ demonstruoja neįtikėtiną technologinę pažangą: pademonstruotos naujos ekranų technologijos, kokių pasaulyje dar nėra buvę

Lukas Snarskis

2023-05-25, 16:45 (atnaujinta 2023-05-26, 02:02)

0 komentarų

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ dar Las Vegase vykusioje CES 2023 parodoje pademonstravo naujas ekranų technologijas, kurias ketina naudoti išmaniuose telefonuose. Tačiau naujienos iš šios bendrovės stovyklos nesibaigia.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Samsung“ demonstruoja neįtikėtiną technologinę pažangą: pademonstruotos naujos ekranų technologijos, kokių pasaulyje dar nėra buvę

Los Andžele vykstančioje „Display Week“ parodoje „Samsung“ ir vėl demonstruoja naujausias ekranų technologijas. Kompanijos atstovai pristatė naują 12,4 colių įstrižainės susukamą OLED ekraną. Nors tai ir nėra pirma tokia panelė rinkoje, tačiau savo dydžiu ji lenkia visus iki šiol matytus sprendimus.

„Samsung“ pademonstruotas revoliucinis ekranas gali būti nuo 49 mm iki 254,4 mm dydžio, o tai yra įspūdinga 5 kartus didesnės apimtis, lyginant pradinį ir didžiausią įmanoma panelės tašką. Verta pastebėti ir tai, jog iki šiol didžiausias skirtumas tarp pradinio ir didžiausio taško buvo tik 3 kartai.

„Samsung Display“ atstovų teigimu, tokius rezultatus pavyko pasiekti naudojant O formos ašį, imituojančią slinktį. Bendrovė vadina jį „Rollable Flex“ ir jį galima visiškai suvynioti. Tačiau tai nebuvo vienintelė Pietų Korėjos milžinės naujiena, pademonstruota Los Andžele vykstančios parodos metu.

Be naujojo „Rollable Flex“ sprendimo, „Samsung“ atstovai pristatė ir „Flex In & Out“ OLED panelę, kuri gali lankstytis abiem kryptimis, priešingai nei šiuo metu naudojama technologija, leidžianti lankstiems OLED lankstytis tik viena kryptimi. Tarp tokių pavyzdžių – išmanieji telefonai „Galaxy Flip4“ ar „Galaxy Fold4“.

Negana to, Pietų Korėjos technologijų milžinė taip pat pristatė pirmąjį pasaulyje OLED ekrano panelę su integruotu pirštų atspaudų skaitytuvu ir širdies ritmo jutikliu. Dabartinės realizacijos remiasi nedideliu jutiklio plotu, o „Samsung“ pademonstruotas sprendimas leidžia atrakinti telefoną piršto prisilietimu bet kurioje ekrano paviršiaus vietoje.

Šviesą jaučiantis organinis fotodiodas (OPD) įmontuotas pačioje OLED panelėje. Ši technologija taip pat gali nuskaityti kraujospūdį, širdies ritmą ir streso lygį, stebėdama kraujagyslių susitraukimą ir atsipalaidavimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas