„Samsung“ drebins telefonų kamerų rinką: „Galaxy S22“ flagmanai turės įspūdingą sensorių

Lukas Snarskis

2021-08-02, 13:05 (atnaujinta 2021-09-09, 01:47)

0 komentarų
„Samsung“ drebins telefonų kamerų rinką: „Galaxy S22“ flagmanai turės įspūdingą sensorių

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ ilgus metus kuria ne tik aukščiausios klasės išmaniuosius telefonus, tačiau ir nemažai juose naudojamų komponentų. Internete jau kuris laikas kalbama apie 200 MP raiškos objektyvą, kuris turėtų debiutuoti „Xiaomi“ flagmane. Tačiau tai gali būti ne vienintelis įspūdingas „Samsung“ produktas.

Naujausia informacija rodo, kad „Samsung“ galimai kuria ir 50 MP RGBW sensorių, kuris pirmąsyk gali būti panaudotas jau „Galaxy S22“ telefonų serijoje. Tikėtina, kad tiek šis, tiek 200 MP sensorius turėtų būti pristatytas jau rugsėjo mėnesį.

Standartiniai RGB lustai sudaryti iš sensorių, kurie skaito raudoną, žalią ir mėlyną spalvas, o vėliau jas sumaišo ir gaunamos tinkamos spalvos. RGBW sensoriaus veikimas yra kiek kitoks ir jame yra papildoma baltos spalvos LED švieselė. Teorijoje, šis objektyvas turėtų pasižymėti geresnėmis spalvų atkūrimo savybėmis, esant itin kontrastingam scenarijui.

Tiesa, RGBW sensoriai išmaniųjų telefonų rinkoje nėra naujiena. Dar 2015 metais tokį sprendimą pradėjo naudoti Kinijos milžinė „Huawei“, kuri tuomet pristatė „P8“ modelius. Žinoma, tuomet tai buvo tik 13 MP sensorius, o technologijos gerokai pažengė į priekį, lyginant su tuo laikotarpiu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas