„Samsung“ mobilią fotografiją iškels į neregėtas aukštumas: tokio objektyvo telefonuose dar nematė niekas

Lukas Snarskis

2021-09-09, 07:15 (atnaujinta 2021-09-09, 10:32)

4 komentarai (-ų)
„Samsung“ mobilią fotografiją iškels į neregėtas aukštumas: tokio objektyvo telefonuose dar nematė niekas

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ buvo pirmoji kompanija pasaulyje, kuri pristatė 108 MP raiškos vaizdo jutiklį, skirtą išmaniesiems telefonams. 2019 metais įvykusį pristatymą sekė ir netrukus pasirodęs „Xiaomi Mi Note 10“ pristatymas, o šis modelis tapo pirmuoju telefonu pasaulyje su tokios raiškos objektyviu.

Praėjusią savaitę „Samsung“ pristatė ir dar didesnės raiškos sensorių – tai 200 megapikslių „Samsung ISOCELL HP1“. Net neabejojama, kad pirmieji įrenginiai, kurie panaudos tokį objektyvą gali pasirodyti dar šiemet ir tai turėtų pradėti naujas megapikselių lenktynes išmaniuose telefonuose. Tačiau tai tikrai nėra viskas, ką ketina pasiūlyti „Samsung“.

Kalbos apie tai, jog Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ ketina pristatyti 600 MP raiškos objektyvą buvo pasirodę dar praėjusiais metais, o apie tai patvirtino ir kompanijos atstovai. Dabar jau aišku ir tai, kad bendrovė išties ruošia tokį sensorių, kuris bus skirtas išmaniesiems telefonams, tačiau jo pristatymo dar teks palaukti.

Neseniai įvykusio „SEMI Europe Summit“ renginio metu, vienas iš „Samsung Electronics“ vyresniųjų viceprezidentų, Haechangas Lee, atskleidė, jog bendrovė dar iki 2025 metų ketina pristatyti 576 MP raiškos vaizdo jutiklį. Viena įdomiausių detalių, susijusių su šiuo sensoriumi, yra tai, jog jis iš esmės nebuvo kuriamas išmaniesiems telefonams.

Remiantis naujausia informacija, įspūdingos raiškos objektyvas turėtų būti skirtas automobiliams, tačiau taip pat galėtų būti panaudotas dronuose ar medicininėje įrangoje. Žinoma, tai nereiškia, kad „Samsung“ šedevras negalės būti naudojamas išmaniuose telefonuose, tiesiog, bendrovės prioritetai kuriant naująjį produktą yra kiek kitokie.

Akivaizdu, kad „Samsung“ jau kuris laikas ruošia įspūdingos raiškos sensorių, o pirmosios kalbos apie tai buvo pasirodžiusios, kaip jau minėjome, dar praėjusiais metais. Pernai apie tokius planus kalbėjo ir „Samsung“ kuriamų jutiklių verslo vykdomasis viceprezidentas Yonginas Parkas, kuris neslėpė bendrovės planų peržengti 500 megapikselių ribą, kas yra prilygtų žmogaus akiai.

4 komentarų

Artūras

Įdomu būtų sužinoti kada sulauksime 1000MP kameros

@Arturas

Ne vien MP sako apie kokybe ir kiti parametrai svarbus. Bet kolkas dar sulauk 200MP :)

Lukas Wissen

Bet kinai patys savo nesukuria, dažniausiai sensorius naudoja kitu, kaip leica, samsung, sony ir pan. Dar kokybe priklauso nuo programines įrangos, kaip AI geba apdoruoti viska.

Tomas

Gali samsungas iš skūros verstis, bet jų foto apgailėtino apdirbimo! Padidini foto ir kraštai kaip akvarele piešti, skirtingai nei Huawei foto, kurio atitinka realybe, ONEPLIUS irgi bando vytis - taip kad virtuozai kinai, o ne korėjiečiai...😉

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas