„Samsung“ pristatė naująjį 200 MP raiškos sensorių: atskleistos stulbinančios galimybės ir pirmasis telefonas, kuris jį naudos

Arnas Balčiūnas

2023-01-17, 11:56

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų kameros kasmet vis tobulėja, o šiandien rinkoje turime jau ir 200 MP raiškos vaizdo jutiklius. Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ tokį objektyvą jau buvo pristačiusi ir anksčiau, o šiandien išleido ir atnaujintą variantą, kuris netrukus bus panaudotas ir naujausiame bendrovės flagmane.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ pristatė naująjį 200 MP raiškos sensorių: atskleistos stulbinančios galimybės ir pirmasis telefonas, kuris jį naudos

Naujosios „Galaxy S23“ serijos išmaniųjų telefonų pristatymui besiruošianti „Samsung“ šiandien pristatė naują kamerų sensorių „ISOCELL HP2“, kuris bus naudojamas „Samsung Galaxy S23 Ultra“ flagmane. Naujasis sensorius yra 1/1.3 colio dydžio ir aprūpintas nauja technologija, kuri išplės dinaminį diapazoną bei pasiūlys geresnį spalvų atkūrimą.

Tai yra jau antrasis Pietų Korėjos milžinės sensorius, kuris turi 200 MP. Jame bus naudojama naujausia „Tetra2pixel“ pikselių sujungimo technologija. Esant prastam apšvietimui šis sprendimas leis sujungti keturis taškus į vieną arba fotografuojant su 50 MP raiška – 16 pikselių jungs į vieną bei pasiūlys 12,5 MP raiškos rezultatą. Verta pastebėti, kad 8K filmavimo galimybė taip pat palaikys 4 taškų sujungimo į vieną galimybę, o tai suteiks detalesnį vaizdą.

Skelbiama, jog naujasis „Samsung ISOCELL HP2“ leis fotografuoti su 15 kadrų per sekundę. Naujasis sensorius taip pat pasiūlys „Dual Vertical Transfer Gate“, o tai reiškia, kad kiekvienas atskiras pikselis gali sukaupti trečdaliu daugiau šviesos iki akimirkos, kuomet yra užfiksuojamas kadras. „Super QPD“ technologija taip pat leis atpažinti vertikalius bei horizontalius fotografavimo modelius, o tai užtikrins itin greitą ir tikslų automatinį fokusavimą net ir esant prastam apšvietimui.

Naujasis „ISOCELL HP2“ yra pirmasis sensorius, kuris naudoja „Samsung DSG“ technologiją. Jis taiko dvi atskiras konvertavimo vertes analoginiam signalui, gaunamam pikselių lygiu, ir užtikrina „super HDR našumą“. Tai reiškia, kad jis gali užfiksuoti dvi ekspozicijas, išvengiant detalių praradimo įprastu HDR režimu. Be to, tai leidžia filmuoti 4K HDR vaizdo įrašus su 60 kadrų per sekundę.

Kaip jau minėjome, šis naujasis sensorius bus panaudotas „Samsung Galaxy S23 Ultra“ išmaniajame telefone. „Samsung“ šį bei kitus „Galaxy S23“ serijos įrenginius pristatys jau vasario 1 dieną. Visą naujausią informaciją, kaip ir įprasta, rasite mūsų portale.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas