Teisingumas egzistuoja: JAV teismas atšaukė sankcijas „Xiaomi”

Ignas Petrikonis

2021-03-13, 17:25 (atnaujinta 2021-04-27, 00:45)

0 komentarų
Teisingumas egzistuoja: JAV teismas atšaukė sankcijas „Xiaomi”

Vašingtono valstijos Federalinio teismo teisėjas atmetė Jungtinių Valstijų Gynybos departamento sprendimą uždrausti JAV investuotojams pirkti „Xiaomi” akcijas ir įpareigojimą jas parduoti tiems, kurie jų jau turi.

Paskutinėmis Donaldo Trumpo prezidentavimo dienomis Gynybos departamentas įtraukė „Xiaomi” į kompanijų, susijusių su Kinijos kariuomene, sąrašą, kas lėmė praėjusiais metais įvestas finansines sankcijas. Tačiau teisėjas Rudolph Contreras, išnagrinėjęs abiejų pusių argumentus priėmė sprendimą, kad JAV institucija tokiais veiksmais pažeidė „Xiaomi” teises.

Contreras nuomone, „Xiaomi” greičiausiai laimės bylą ir paskelbė pirminį sprendimą, siekdamas padėti įmonei išvengti „nepataisomos žalos” įmonei. Pati bendrovė dėl tokio sprendimo džiaugiasi, tačiau atskleidė planuojanti prašyti teismo paskelbti teiginius apie jos sąsajas su Kinijos kariuomene nepagrįstais.

Dar praėjusių metų lapkritį buvęs JAV prezidentas pasirašė dekretą, draudžiantį JAV investuotojams investuoti į Kinijos kompanijas, kurios turi ryšių su kariuomene, taip siekdamas dar labiau paspausti Pekiną. JAV taip pat įvedė sankcijas populiariosioms kiniškoms aplikacijoms, tokioms kaip „WeChat” ir „TikTok”, motyvuodama jų grėsme nacionaliniam saugumui.

JAV Federalinio teismo teisėjas Rudolph Contreras situaciją pakomentavo taip: „Teismas yra skeptiškas dėl rimtos grėsmės nacionalinio saugumo interesams.”

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas