Uždraustas vaisius: jau testuojamas super galingas „Snapdragon 888 Pro“ lustas

Leonardas Sindaravičius

2021-04-26, 14:50 (atnaujinta 2021-05-26, 10:38)

0 komentarų
Uždraustas vaisius: jau testuojamas super galingas „Snapdragon 888 Pro“ lustas

„Snapdragon 888“ yra technologijų kompanijos „Qualcomm“ flagmanas, neturintis lygių visoje išmaniųjų telefonų rinkoje. Nekeista būtent šias lustų sistemas matyti galingiausiuose ir brangiausiuose mobiliuose telefonuose, tačiau būtent kaina kiša koją didesniam „Snapdragon 888“ populiarumui. Būtent dėl to pigesniems įrenginiams buvo sukurtas „Snapdragon 870“ - lustas, turintis daugelį „888“ savybių, bet kainuojantis gerokai mažiau. Paprastai „Qualcomm“ išleidžia dvi savo aukščiausios kategorijos procesoriaus versijas, geresnioji pasižymi panašia konfigūracija, tačiau aukštesniu veikimo dažniu, tad „870“ ir „888“ negalime dėti į tą pačią kategoriją. Laimei, praėjus keliems mėnesiams nuo „Snapdragon 888“ debiuto, ima sklisti gandai, jog „Qualcomm“ testuoja „Snapdragon 888 Pro“ versiją - tai atskleidė kinų socialinio tinklo „Weibo“ blogeris.

Pagerintas procesorius pasirodys tik aukščiausio lygio įrenginiuose, tačiau jų teks luktelėti iki trečiojo šių metų ketvirčio. Manoma, kad šį procesorių į savo produkciją galės dėti tik Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai, tad dabartiniais duomenimis, „Snapdragon 888 Pro“ bus prieinamas išskirtinai Kinijos rinkoje.

Nusivilti dėl geografinių ribojimų nederėtų, nes „Snapdragon 888 Pro“ nedaug skirsis nuo dar pernai debiutavusio standartinio modelio. Tai reiškia, kad procesorius gaminamas naudojant „Samsung“ 5nm technologiją bei turi 1+3+4 branduolių konfigūraciją. Didžiojo „Cortex X-1“ branduolio dažnis yra 2,84GHz, tačiau manoma, kad „Pro“ versijoje šis skaičius peržengs 3GHz. Kartu su juo veikia trys 2.4GHz „A78“ ir keturi 1,8 GHz „A55“ branduoliai. Į procesorių taip pat integruotas „Adreno 660“ vaizdo procesorius ir „X60“ 5G ryšio modemas, palaikantis net iki 7,5GB/s spartos laidumą.

Ar maksimalus procesoriaus dažnis bus padidintas, deja, nėra žinoma - apie „Pro“ versijos testavimą užsiminęs blogeris taip pat paminėjo, kad viena dažnų „Snapdragon 888“ problemų yra aukšta veikimo temperatūra, dėl to neaišku kuriais aspektais bus pagerinti „888 Pro“ lustai. Užsiminta ir apie tikimybę, jog naujųjų procesorių gamybai bus pasitelkta TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), mat jos 5nm procesorių gamybos procesas yra pažangesnis ir tai galimai padėtų sumažinti įrenginių temperatūrą.

Paskutinis dalykas, apie kurį užsimena tinklaraštininkas, yra tai, jog „Snapdragon 700“ serija šiemet tikriausiai nebus atnaujinta. Tai reiškia, kad dabartinis „Snapdragon 780G“ dar kurį laiką išlaikys savo rinkos poziciją - tai 5G palaikantis procesorius, integruojamas į šiek tiek pigesnius išmaniuosius telefonus, pavyzdžiui „Xiaomi Mi11 Lite“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas