„Xiaomi“ melavo dėl naujojo flagmano įkrovimo spartos? Aiškėja realios „Mi 10 Ultra“ galimybės

Android Authority

2020-11-04, 09:00 (atnaujinta 2021-04-27, 00:41)

0 komentarų
„Xiaomi“ melavo dėl naujojo flagmano įkrovimo spartos? Aiškėja realios „Mi 10 Ultra“ galimybės

Kinijos kompanija „Xiaomi“ visai neseniai pristatė naująjį savo flagmaną „Mi 10 Ultra“, kuris be puikių kamerų pasižymi ir itin greitu įkrovimu. „Xiaomi“ atstovų teigimu, jų produktas palaiko 120 W greitąjį krovimą. Norėdami tuo įsitikinti, „Androidauthority“ apžvalgininkai atliko bandymą ir išsiaiškino, kad šis teiginys nėra tiesa. Bandymo metu jie patikrino tiek patį išmanųjį telefoną, tiek ir jo įkroviklį.

„Xiaomi Mi 10 Ultra“ pristatymo metu, kompanijos atstovai iškilmingai pareiškė, kad jų produktas palaiko įspūdingą 120 W krovimą. Jų teigimu - įrenginio vartotojas, pakuotėje turėtų rasti ir įkroviklį, kuris palaiko tokį spartųjį krovimą, tačiau tikrieji bandymai parodė, kad šis įkroviklis iš tikrųjų palaiko tik 80 W.

Galimai „Xiaomi“ atlikdami bandymus laboratorijos sąlygomis sugebėjo su šiuo įkrovikliu pasiekti ir 120 W krovimo galią, tačiau kraunant namų sąlygomis maksimali galia yra 92,3 W. Tiesa, vos tik pasiekus tokį galingumą, jis staiga sugrįžta iki 80,1 W.

„Xiaomi“ išmanusis telefonas „Mi 10 Ultra“ 25 proc. įkrovos lygį pasiekia tik per 3 minutes. Tai reiškia, kad įrenginys pilnai įkraunamas iki 100 proc. vos per 21 minutę. Bandymo metu, buvo užfiksuota maksimali baterijos temperatūra – 43,8 °C, kas yra ganėtinai daug. Temperatūra pradėjo normalizuotis įkrovos lygiui pasiekus 70 proc.

Nors 80 W kraunamoji galia yra tikrai įspūdinga, bandymai parodė, kad labai panašių rezultatų galima pasiekti ir su 50 W įkrovikliu. „Xiaomi Mi 10 Ultra“ kraunamas beveik identiškai, o pilnas baterijos įkrovimas trunka vos 29 minutes. Tačiau svarbiausias faktas, yra tas, kad kraunant įrenginį 50 W galia, baterijos temperatūra maksimaliai siekia 39,1 °C, kas yra gerokai mažiau nei krovimas 80 W krovikliu.

Visi šie kompanijos teiginiai apie neįtikėtinus greičius įkraunant telefonus, nėra inovacija, tai tik rinkodaros triukai pritraukti klientų dėmesį. Tačiau palyginus su 18 W įkrovikliais, tai tikrai yra nemažas žingsnis į priekį. Naudojant 18 W įkroviklį „Xiaomi Mi 10 Ultra“, pasiekė 100 % baterijos įkrovos lygį per 68 minutes, kas palyginus su moderniais telefonais, tikrai yra ganėtinai ilgas laiko tarpas!

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas