„Xiaomi“ užfiksavo naują pasaulio rekordą: naujausias flagmanas pasiekė įspūdingą mobilių duomenų spartą, atnaujinimas netrukus pasieks įrenginių turėtojus

Lukas Snarskis

2024-04-02, 14:55

0 komentarų

Dar sausio pradžioje buvo pristatyti „Find X7“ serijos išmanieji telefonai, o galingiausias iš jų sulauks naujovės, kokios dar nesiūlo niekas kitas. Kinijos ryšio operatorius „China Mobile“ neseniai paskelbė apie komercinį „5G-Advanced“ ryšio paleidimą. Ši technologija dar žinoma kaip 5.5G.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Xiaomi“ užfiksavo naują pasaulio rekordą: naujausias flagmanas pasiekė įspūdingą mobilių duomenų spartą, atnaujinimas netrukus pasieks įrenginių turėtojus

Į tokias naujienas netrukus sureagavo ir vienas iš „Oppo“ vadovų Pete‘as Lau. Jis anonsuoja, jog šios ryšio technologijos palaikymas netrukus pasieks būtent „Oppo Find X7 Ultra“ flagmaną. Tikėtina, kad analogiška galimybė pasieks ir bazinį šios serijos įrenginį, nors juose ir naudojami skirtingi procesoriai.

Nuo konkurentų neatsilikti bando ir „Xiaomi“ vadovai. Jau žinoma, jog 5.5G palaikymą netrukus pasiūlys ir „Xiaomi 14 Ultra“ išmanusis telefonas, kuris jau buvo ištestuotas ir užfiksavo rekordinius rezultatus. Šiuo įrenginiu buvo užfiksuotas net 5 132 Mbps greitis, kuris pagerino ankstesnį 5G greičio rekordą.

Atliekant šį bandymą, „Xiaomi“ bendradarbiavo su „China Mobile“, ZTE ir „Qualcomm“, kuri sukūrė „Snapdragon X75“ modemą, naudojamą „14 Ultra“ modelyje. Patobulinta ryšio galimybė „Xiaomi 14 Ultra“ išmaniuosius telefonus turėtų pasiekti su programinės įrangos atnaujinimu, tačiau tai bus prieinama tik Kinijos rinkoje.

Pranešama, jog „China Mobile“ dar šiemet planuoja patobulintą 5G ryšio technologiją pasiūlyti daugiau nei 300 šalies miestų. Į pirmąjį šimtuką pateks didžiuliai Pekino, Šanchajaus ir Guangdžou didmiesčiai. Žadama, kad „5G-Advanced“ tinklas bus 300 proc. spartesnis ir pasieks iki 10 Gb/s atsisiuntimo ir 1 Gb/s įkėlimo greitį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas