„Samsung The Freestyle 2nd Gen“ vaizdo projektoriaus apžvalga: puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško kompaktiško įrenginio, tačiau yra ir keletas svarbių niuansų

Lukas Snarskis

2024-07-17, 14:54 (atnaujinta 2024-07-17, 15:03)

0 komentarų

Technologijos nuolat tobulėja, o tai mums leidžia mėgautis dalykais, kurie anksčiau atrodė neįmanomi. Jeigu anksčiau televizoriai buvo nespalvoti ir dideli, dabar jie yra nepalyginamai plonesni, o taip pat siūlo aukščiausios klasės vaizdą. Tačiau aukštos kokybės vaizdu galima mėgautis ne tik TV ekrane.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Samsung The Freestyle 2nd Gen“ vaizdo projektoriaus apžvalga: puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško kompaktiško įrenginio, tačiau yra ir keletas svarbių niuansų
Samsung The Freestyle 2nd Gen / Luko Snarskio nuotr.

Daugelis perkančių televizorių – nori, kad jis būtų kuo didesnis. Logiška, kad keliaujant jo su savimi pasiimti nepavyks ir tuomet lieka vos keletas alternatyvų – telefonas, nešiojamas kompiuteris arba... Taip, vaizdo projektorius.

Vaizdo projektorius gali būti ne tik puiki televizoriaus alternatyva, bet ir sprendimas tiems, kurie namuose neturi kur pastatyti didžiulio ir daug vietos užimančio išmanaus TV. Neseniai turėjau galimybę išbandyti „Samsung“ sukurtą „The Freestyle 2nd Gen“ vaizdo projektorių, kuris gali patenkinti daugelio poreikius.

Oficialioje gamintojo parduotuvėje šis įrenginys kainuoja 529 eurus, o kai kurie Lietuvos pardavėjai siūlo ir žemesnę kainą. Tačiau ar tai gali būti alternatyva televizoriui ir kokias jis galimybes apskritai suteikia? Kviečiu skaityti šio įrenginio apžvalgą, o jeigu norite – viršuje galite perklausyti ir jos garso įrašą.

„Samsung The Freestyle 2nd Gen“ apžvalga

„Samsung The Freestyle 2nd Gen“ yra ganėtinai brangus projektorius, tačiau jeigu ieškote kompaktiško produkto – tai gali būti puikus pasirinkimas. Jam trūksta ryškumo, pasiūlys tik Full HD raišką, bet tai kompensuojama daugeliui įprastu valdymu, puikia programine įranga ir stebėtinai gera garso kokybe.

Privalumai

  • Kompaktiškas ir pakankamai lengvas įrenginys
  • Stebėtinai gera garso kokybė
  • Puiki programinė įranga
  • Paprastas valdymas

Trūkumai

  • Trūksta ryškumo ir tik Full HD raiška
  • Micro-HDMI prievadas
  • Ganėtinai brangus

Dizainas

Samsung The Freestyle 2nd Gen / Luko Snarskio nuotr.

Pradėkime nuo pradžių – šis „Samsung“ produktas atkeliauja nedidelėje dėžutėje, kas sufleruoja ir kompaktišką pačio vaizdo projektoriaus dydį. Komplektacijoje – projektorius, maitinimo blokelis, laidas ir pultelis. Ir čia iškart noriu atkreipti dėmesį į vieną niuansą.

Jeigu keliaujate ir ketinate jį naudoti kažkur, kur nėra rozečių ar jos yra per toli – „Samsung“ atskirai parduoda ir specialią bateriją. Jos kaina siekia maždaug 100 eurų. Daug pakomentuoti apie to privalumus negaliu, nes išbandyti tokios kombinacijos, deja, neteko. Manau, kad su tokia baterija šis projektorius labiau atitiktų „The Freestyle“ pavadinimą, bet čia tik mano nuomonė.

Grįžkime prie pačio produkto. „Samsung The Freestyle 2nd Gen“ yra išties kompaktiškas ir tilps į kuprinę, jeigu keliaujate, ar ant nedidelio kavos staliuko, jeigu naudosite namuose. Cilindro formos korpusas ir reguliuojamas stovas, kuri gali pasisukti nuo 90 iki 180 laipsnių kampu. Viskas kaip ir puiku, galima žiūrėti ant sienos ar lubų (jeigu yra toks poreikis), patogu ir nešioti, stovi stabiliai.

Samsung The Freestyle 2nd Gen / Luko Snarskio nuotr.

Pats įrenginys atrodo stilingai ir pakankamai tvirtai, ką liudija ir stabilus jo stovėjimas, neatsižvelgiant į pasukimo kampą. Nugarėlėje – 360 laipsnių garsiakalbių sistema, kuri prideda ir papildomą akcentą prie baltos spalvos dizaino.

Priekinėje „The Freestyle 2nd Gen“ dalyje – objektyvas, o taip pat ir keletas pagrindinių valdiklių. Kas gerai – įrenginys atkeliauja ir su specialia apsauga, kurią galima naudoti, kuomet projektorius yra išjungtas. Taip sumažinsim rizikas jį pažeisti, o ir dulkės nesikaups be reikalo. Viskas super.

Šoninėje briaunoje – USB-C lizdas maitinimo laidui, mikrofono įjungimo/išjungimo galimybė, o taip pat ir micro HDMI prievadas. Turiu šį bei tą bendro su sisteminiais fotoaparatais ir visai džiaugiausi kai pakeičiau kamerą ir vietoj neaiškios kilmės HDMI lizdo gavau pilno dydžio opciją. „Samsung“ kažkodėl nusprendė čia panaudoti patį mažiausią HDMI variantą. Galėjo bent jau laidą tuomet pridėti, nes tikrai ne kiekvienas tokį turi.

Vaizdo galimybės

Samsung The Freestyle 2nd Gen / Luko Snarskio nuotr.

„Samsung The Freestyle 2nd Gen“ vaizdo projektorius pasiūlys Full HD raišką ir galimybę žiūrėti vaizdą, kurio įstrižainė prasideda ties 30 ir baigiasi ties 100 colių. Tam reikalingas atstumas turi būti nuo 0,8 iki 2,7 metrų, priklausomai kokio dydžio vaizdą tikitės matyti.

Vaizdo projektorius gali pasiūlyti 500 liumenų ryškumą, kas turbūt yra didžiausias šio įrenginio trūkumas. Jeigu kambaryje šviesu – vaizdą matyti tikrai yra sunku, ypatingai tamsesnes scenas ir akys tiesiog maldauja, kad patalpa taptų tamsia. Situacija žymiai geresnė jeigu erdvė, kurioje naudojate šį projektorių yra tamsi.

Visiškoje tamsoje matomas vaizdas yra žymiai geresnis ir matomais vaizdais galima mėgautis be didesnių problemų. Ką galėčiau rekomenduoti – nesistengti pasiekti maksimalios ribos, kuri siekia 100 colių. Mano eksperimentai rodo, kad geriausią vaizdą galima matyti kažkur ties 60-70 colių riba. Pilnai pakaks daugeliui. Kaip bebūtų, svarbiausia yra pasirūpinti maksimalia įmanoma tamsa. Labai stipriai rekomenduoju tai padaryti.

Samsung The Freestyle 2nd Gen / Luko Snarskio nuotr.

Kaip jau minėjau, „Samsung“ siūlo Full HD raišką, nors aš kažkaip įsivaizduočiau, kad šioje kainos segmente turėtų būti 4K. Bet norai lieka norais, o realybė yra tokia, kokia yra. Matomas vaizdas – pakankamai geras, ypatingai jeigu žiūrima tamsioje erdvėje ir neišplečiant rezoliucijos iki maksimalios. Vaizdai pakankamai detalūs. Tiesa, net ir idealiomis sąlygomis, man jautėsi ryškumo trūkumas žiūrint tamsias filmų scenas.

Verta paminėti ir tai, jog „The Freestyle 2nd Gen“ palaiko HDR10, HLG ir HDR10+ naudojantis vidinėmis programėlėmis arba HDMI prievadu. Tam tikrų privalumų suteikia ir „Samsung“ sukurta „Smart Things“ aplikacija, kuri leis telefonu pakeisti baltos spalvos balansą, o toks kalibravimas leis mėgautis tinkamu vaizdu net ir tuo atveju kai siena nėra balta. Išbandyta, veikia, valio.

Veikimas ir valdymas

Samsung The Freestyle 2nd Gen / Luko Snarskio nuotr.

Kaip jau išsiaiškinome, „Samsung The Freestyle 2nd Gen“ nėra pats ryškiausias vaizdo projektorius ir kai kuriais atvejais tai lengvai pastebima, o kartais gali ir kiek erzinti. Tačiau šis prietaisas turi nemažai kitų privalumų.

Taip, jeigu naudosite įrenginį dienos šviesoje, tai iš tų privalumų nebus labai daug naudos, tačiau kitais atvejais – tai tikrai praturtins žiūrėjimo patirtį ir leis mėgautis projektoriaus suteikiamais privalumais. Visų pirma – čia yra automatinio fokusavimo, išlyginimo bei iškraipymo koregavimo galimybės, kurios puikiai atlieka savo darbą.

Ir tos funkcijos ne tik yra, bet jos ir puikiai veikia. „Samsung“ produktas susitvarko net ir su didžiausiais iššūkiais ir sėkmingai galite mėgautis norimais vaizdais. Tam dažniausiai prireiks vos keleto sekundžių. Verta paminėti ir „Tizen“ sąsają, kuri naudojama ir bendrovės televizoriuose. Ji prieinama ir čia.

Samsung The Freestyle 2nd Gen / Samsung nuotr.

Jeigu anksčiau esate naudoję, o gal ir dabar turite „Samsung“ išmanųjį televizorių – naudotis šiuo vaizdo projektoriumi bus vienas malonumas. Visas išdėstymas kone identiškas kaip ir mano turimame bendrovės televizoriuje, todėl, bent jau man, naudotis ir perprasti visus įmantrumus – neprireikė laiko. Manyčiau, kad gamintojo siūloma vartotojo sąsaja yra bene patogiausia, lyginant ir su konkurentais, kas leis greitai perprasti visus ypatumus net ir tuomet, kai su tuo neteko susidurti anksčiau.

„Samsung The Freestyle 2nd Gen“ pasiūlys ir „Samsung Gaming Hub“. Čia gal aktualiau tiems, kas mėgsta žaidimus. Žinoma, čia rasime „Netflix“, „Disney+“, „Apple TV+“, „Samsung“ interneto naršyklę ir daugybę kitų programėlių, kurias galima parsisiųsti iš bendrovės aplikacijų parduotuvės.

Samsung The Freestyle 2nd Gen / Luko Snarskio nuotr.

Jeigu savo telefone turite mano jau minėtą „SmartThings“ – ją galėsite naudoti kaip projektoriaus pultelį. Tai tikriausiai aktualu tiems, kurie dažnai pameta pultelį, o gal keliaujant pamiršote jį įsidėti. Tokią galimybę esu išbandęs ir su savo turimu televizoriumi. Viskas taip pat – veikia pakankamai gerai, kad nereikėtų nuolat ieškoti pultelio.

Ai, dar yra pabrėžiama ir „Smart Edge Blending“ galimybė, tačiau tam reikalingas dar vienas toks projektorius. Tai leidžia sujungti du „The Freestyle“ projektorius į vieną, kas leis mėgautis didesniu ir ryškesniu vaizdu. Deja, to išbandyti negalėjau ir nemanau, kad tai yra kažkas, ką darys daugelis. Tokia galimybė kainuotų daugiau nei tūkstantį eurų, kas yra tikrai nemažai.

Garsas

Samsung The Freestyle 2nd Gen / Luko Snarskio nuotr.

Labiausiai nustebinęs dalykas – garso kokybė. „Samsung The Freestyle 2nd Gen“ yra išties kompaktiškas produktas, o tai man sufleravo, kad gero garso čia tikėtis neverta. Ir aš buvau stipriai nustebintas.

Taip, tai ką siūlo gamintojas neprilygsta tam, ką gali pasiūlyti įvairios garso sistemos ar viena geresnės kokybės kolonėlė, tačiau „The Freestyle“ skamba išties neblogai. „Samsung“ sako, kad čia panaudoti „360 laipsnių“ garsiakalbiai ir galiu pasakyti taip – jie tikrai neskamba idealiai, tačiau pažiūrėjus į pačio projektoriaus dydį – fantastika.

Puikus garsumas, kuris sukuria ir šiokią tokią erdvinio garso nuotaiką. Žinoma, čia trūksta žemų dažnių, tačiau tai neturėtų stebinti, kadangi pats projektorius yra didelės žvakės dydžio (na, gal labai labai didelės žvakės, čia jau jums vertinti).

Verta paminėti ir tai, jog projektorius taip pat gali atlikti dvigubą funkciją kaip belaidis garsiakalbis muzikai transliuoti per „AirPlay“ arba „Bluetooth“, kas dar labiau išplečia jo funkcionalumą.

Verdiktas

Samsung The Freestyle 2nd Gen / Luko Snarskio nuotr.

Kaip jau minėjau, oficialioje gamintojo parduotuvėje šis įrenginys kainuoja 529 eurus, o kai kurie Lietuvos pardavėjai siūlo ir žemesnę kainą. Tai ganėtinai brangus produktas, kuris turi ir keletą svarbių trūkumų. Norint nuspręsti, ar jis vertas dėmesio, veikiausiai reikėtų atsižvelgti į visas siūlomas galimybes.

„Samsung The Freestyle 2nd Gen“ siūlo Full HD raiškos vaizdą, o maksimali įstrižainė gali siekti ir 100 colių. Jam aiškiai trūksta ryškumo, tačiau pasirūpinus tinkamomis sąlygomis – tai veikiausiai nesudarys didelių problemų. Kas patiko labiausiai – tai įvairios papildomos galimybės, puikus kalibravimas, jau pažįstama „Tizen“ sąsaja ir nustebinęs garsas.

Sakyčiau, kad tai gali būti puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško kompaktiško vaizdo projektorius, tai turėtų būti gera opcija, kuri aprūpinta ir gausybe įvairių funkcijų, užtikrinančių gerą vartotojo patirtį. Tačiau jeigu jums reikia tik prietaiso, kuris rodytų kuo geresnį vaizdą ir nenorite pernelyg sukti galvos kaip tai pasiekti – tuomet vertėtų pasidairyti alternatyvų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas