„Google“ pristatė naująją „Android TV“ operacinės sistemos versiją: vartotojai sulauks keleto naujovių, tačiau išbandyti galės dar negreitai

„Google“ kuriama ir plėtojama „Android“ operacinė sistema veikia ne tik išmaniuose telefonuose ar planšetėse. Ji taip pat naudojama ir televizoriuose ar kituose įrenginiuose, skirtuose transliuoti vaizdą. Ir dabar naujienos pasiekė būtent „Android TV“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ pristatė naująją „Android TV“ operacinės sistemos versiją: vartotojai sulauks keleto naujovių, tačiau išbandyti galės dar negreitai

„Google“ oficialiai išleido naująją „Android TV 13“ operacinės sistemos versiją, tačiau artimiausiu metu daugelis mūsų dar negalės jos išbandyti. Televizoriai ir kiti įrenginiai programinės įrangos atnaujinimus gauna pakankamai lėtai, o, pavyzdžiui, pati „Google“ savo „Chromecast“ įrenginius į „Android 12“ atnaujino dar visai neseniai.

Naujoji „Android TV 13“ grandiozinių išvaizdos pokyčių nepasiūlys ir iš esmės atrodo kone identiškai kaip ir ankstesnė operacinės sistemos versija. Šis naujinys daugiau pasikeitimų pasiūlys tiems, kurie kuria aplikacijas televizoriams su šia platforma, o vartotojus palies tik labai nedidelė dalis naujovių.

„Google“ su naująja platformos versija suteiks vartotojams galimybę koreguoti rezoliuciją ar atsinaujinimo dažnį, ko anksčiau padaryti nebuvo galima. Patobulinimų sulaukė ir energijos taupymo režimas, įskaitant ir galimybę sustabdyti transliavimą per HDMI laidą pasikeitus signalui. „AudioManager“ API dabar palaiko numatomus palaikomų garso formatų ir garsiakalbių grupių garso maršrutus.

„Android TV 13“ taip pat pasiūlys ir atnaujintą klaviatūrų dizainą, kas leis pasirinkti skirtingus atvaizdavimus išorinėms klaviatūroms. Taip pat pagerėjo privatumas ir prieinamumas. Aparatinės įrangos nutildymo jungiklio būsenos, jei tokios yra, dabar atsispindi sistemos privatumo valdikliuose.

Kaip jau minėjome, naujoji operacinės sistemos versija vartotojus pasieks dar negreitai. Šiai dienai net nėra žinoma kada galima būti išvysti pirmuosius įrenginius, kurie naudotų „Android TV 13“, tačiau šiemet tai tikrai neįvyks.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas