„Samsung“ demonstruoja sprendimus iš ateities: pristatė naujos kartos OLED ekranus, tokių sprendimų dar nebūsite matę

Lukas Snarskis

2023-01-04, 12:01

0 komentarų

Las Vegase prasidėjo kasmetinė technologijų paroda CES 2023. Kaip ir įprasta, šio renginio metu technologijų entuziastams pademonstruojamas ne vienas naujas produktas, o dar vakar naujų technologijų skrynią pravėrė „Samsung“ atstovai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ demonstruoja sprendimus iš ateities: pristatė naujos kartos OLED ekranus, tokių sprendimų dar nebūsite matę

„Samsung Display“ dar vakar, antradienį, pademonstravo naujos kartos OLED panelę, kuri įgavo „Flex Hybrid OLED“ pavadinimą. Naujasis korėjiečių sukurtas ekranas gali ne tik būti sulenktas per pusę, tačiau gali būti panaudotas ir slankiojantiems sprendimams. Nesunku nuspėti, jog tokią technologiją jau visai netrukus gali panaudoti savo telefonuose, planšetėse, o taip pat ir kompiuteriuose.

Naujasis „Samsung Display“ ekranas gali būti sulenktas į vieną pusę, o taip pat gali išsiskleisti ir pasiūlyti net 10,5 colių įstrižainės ekraną su 4:3 kraštinių santykiu. Kompanijos atstovai pademonstravo ir dar didesnį variantą – panelę, kurios įstrižainė siekia net 12,4 colio, o kraštinių santykis – 16:10. Verta pastebėti, kad pastarasis varianta būtų tinkamas išmaniesiems telefonams.

Pademonstruoti „Flex Slidable Solo“ ir „Flex Slidable Duet“ gali pasiūlyti iš vienos ar dviejų pusių išplečiamus ekranus, o toks variantas leistų iš 14 colių įstrižainės OLED ekrano gauti net 17,3 colių įstrižainę. Pažymima, jog visos šios panelės yra liečiamos, todėl gali būti panaudotos net ir išmaniuose telefonuose. Žinoma, tikėtis, kad toks sprendimas jau netrukus bus panaudotas visuomenėje prieinamame produkte yra labai sunku.

Sulenkiami ekranai jau nėra didelė naujiena, o panašių sprendimų jau ne kartą yra pademonstravę ir „Samsung“ atstovai. Tačiau ekranai, kuriuos galėtumėme praplėsti – jau matyta, tačiau iki šiol dar tinkamai neišvystyta technologija. „Samsung Display“ nepateikė daug informacijos apie technines savybes, tačiau šio gamintojo judėjimas tokia kryptimi leidžia tikėtis gerokai ištobulintų sprendimų, lyginant su šiuo metu rinkoje naudojamais.

Kol kas nėra žinoma ar „Samsung“ ketina kurti kažkokių konkrečių produktų su naujosiomis OLED panelėmis. Tačiau tai dar ne visos Pietų Korėjos milžinės naujienos Las Vegase. Artimiausiu metu bendrovė turėtų pristatyti naujus ekranus, kurie bus skirti televizoriams, o taip pat ir monitoriams. Tikėtina, kad CES 2023 parodos metu debiutuos 77, 65, 55 ir 34 colių įstrižainės panelės. Laukiama ir itin plataus, 49 colių, sprendimo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas