„Epic Games“ naudotojai turėtų suklusti: pasirodė pranešimų apie duomenų vagystę, tačiau bendrovė tokias kalbas neigia

Arnas Balčiūnas

2024-03-03, 08:06

0 komentarų

Žaidimų studija „Epic Games“ jau ne kartą buvo susidūrusi su įvairiais saugumo pažeidimais. Dar visai neseniai internetinėje erdvėje buvo pasirodę „Fortnite“ žaidėjų paskyrų duomenys. Tuomet piktavaliai pavogė milijonų vartotojų paskyrų informaciją, kuri buvo pardavinėjama internete.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Epic Games“ naudotojai turėtų suklusti: pasirodė pranešimų apie duomenų vagystę, tačiau bendrovė tokias kalbas neigia

Dabar, kaip teigiama „ThreatMon“ socialinio tinklo „X“ pranešime, išpirkos reikalaujančios programinės įrangos grupė, žinoma kaip „Mogilevich“, teigia gavusi prieigą prie „Epic Games“ serverių ir pavogusi 198 GB duomenų. Aiškėja, jog įsilaužimo metu grupė gavo prieigą prie el. pašto, slaptažodžių, vardų ir pavardžių, mokėjimo informacijos ir žaidimo išeities kodo.

Tokios naujienos skamba išties grėsmingai, atsižvelgiant koks kiekis duomenų galėjo būti pavogtas. Tačiau kyla abejonių dėl tokių teiginių tikrovės, o ir „Epic Games“ neatrodo, kad būtų pernelyg sunerimę dėl tokių naujienų. Bendrovės atstovai patvirtino informaciją apie atliekamą tyrimą, tačiau neranda jokių įsilaužimo įrodymų.

„Mes atliekame tyrimą, tačiau šiuo metu nėra jokių įrodymų, kad šie teiginiai yra teisėti. „Mogilevich“ nesusisiekė su „Epic“ ir nepateikė jokių šių teiginių tikrumo įrodymų. Pamatę šiuos teiginius, kurie buvo tamsaus interneto tinklalapio ekrano nuotrauka trečiosios šalies „Twitter“ žinutėje, per kelias minutes pradėjome tyrimą ir kreipėmės į „Mogilevich“ dėl įrodymų, tačiau jie nieko neatsakė“, - teigiama „Epic Games“ pranešime.

„Epic“ atstovai patikino, kad iki šiol nėra gavę jokio atsakymo, o vienintelis dalykas kurį pavyko jiems aptikti – dar vienas „X“ platformoje esantis įrašas, kuriame tariamai prašome 15 tūkst. JAV dolerių.

Šiuo metu neaišku, ar pažeidimas iš tikrųjų įvyko, ar išpirkos reikalaujančių programišių grupė tik tuščiai grasina, tačiau panašu, kad iš bendrovės reikalaujama 15 tūkst. JAV dolerių, mainais už duomenų saugumą.

Bet kokiu atveju, tiesa tai ar ne, žaidėjams gali būti laikas pakeisti savo „Epic Games“ prisijungimo duomenis ir galbūt net pagalvoti apie naujos kredito kortelės įsigijimą, jei kokia nors buvo išsaugota jų profilyje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas