„Epic Games“ turi puikių naujienų žaidimų gerbėjams: bendrovės programėlių parduotuvių dar šiemet pasirodys „iOS“ ir „Android“ įrenginiuose

Lukas Snarskis

2024-03-28, 09:00

0 komentarų

Itin populiarus vaizdo žaidimas „Fortnite“ jau ne vieneri metai yra prieinamas ne visiems. Dėl konflikto su JAV technologijų milžine „Apple“ – „Epic Games“ šedevras jau daugiau nei keturis metus neprieinamas „iPhone“ išmaniuose telefonuose.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Epic Games“ turi puikių naujienų žaidimų gerbėjams: bendrovės programėlių parduotuvių dar šiemet pasirodys „iOS“ ir „Android“ įrenginiuose

„Apple“ yra priversta laikytis Europos Sąjungoje galiojančio Skaitmeninių rinkų akto, kas nulėmė pokyčius „iOS“ operacinėje sistemoje, naudojamoje bendrovės išmaniuose telefonuose. Į tai sureagavo ir „Epic Games“ vadovai, kurie pranešė, jog jų parduotuvė atkeliaus į „iPhone“ įrenginius.

„Epic“ atstovai dabar paskelbė, jog „Epic Games Store“ šiemet bus prieinama ne tik „iOS“ įrenginiuose, tačiau tuo pačiu ir „Android“. Tai bus ta pati programėlių parduotuvės versija, kuri veikia ir „Windows“ operacinėje sistemoje kaip alternatyva „Steam“ platformai.

Kompanijos atstovai paskelbė ir tai, kad žaidimų kūrėjams ketina siūlyti vienodas sąžiningas sąlygas, norint savo kūrinius talpinti „Epic Games Store“. Tai reiškia, kad kūrėjai gaus 88 proc. savo pajamų, o „Epic“ dalis sieks likusius 12 proc. Palyginimui, „Google“ nuo pirmojo milijono JAV dolerių gauna 15 proc, o vėliau šis procentas siekia net 30.

Negana to, „Epic“ atskleidė, jog žaidimų kūrėjai galės pasilikti 100 proc. sugeneruotų pajamų, jei jų sukurtos aplikacijos naudos savo sukurtas mokėjimų sistemas.

Deja, tačiau kol kas nėra žinoma kaip ši žaidimų parduotuvė atrodys „Android“ operacinėje sistemoje ir kokie žaidimai čia bus prieinami. Žinoma, čia rasime „Fornite“, kuris šiuo metu platinamas pasitelkiant „Epic Games Launcher“ aplikaciją.

Kalbant apie „iOS“, informacijos nėra daug. Dar visai neseniai „Apple“ buvo nusprendusi uždaryti „Epic“ kūrėjų paskyrą, tačiau praėjus kelioms dienoms – vėl ją aktyvavo, nes sulaukė tokio reikalavimo iš ES institucijų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas