„Microsoft“ sulaukė dar vieno smūgio: didžiausias žaidimų rinkos sandoris gali taip ir neįvykti

MiTech.lt

2023-04-27, 10:25

0 komentarų

Jungtinės Karalystės Konkurencijos ir rinkų institucija (CMA) priėmė sprendimą, kuriuo nepritarė „Microsoft“ 68,7 mlrd. dolerių vertės „Activision Blizzard Entertainment“ įsigijimo sandoriui.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ sulaukė dar vieno smūgio: didžiausias žaidimų rinkos sandoris gali taip ir neįvykti

CMA nuomone, galimas „Blizzard Entertainment“ sandoris paverstų „Microsoft“ dominuojančiu žaidėju debesų kompiuterijos žaidimų srityje, o tai savo ruožtu slopintų konkurenciją ir ateinančiais metais JK žaidėjams suteiktų mažesnį pasirinkimą.

„Debesijos žaidimams reikia laisvos, konkurencingos rinkos, kuri skatintų inovacijas ir pasirinkimą. „Microsoft“ jau dabar užima tvirtą padėtį ir turi pranašumą prieš kitus konkurentus debesijos žaidimų srityje, o šis sandoris šį pranašumą dar labiau sustiprintų ir suteiktų galimybę pakenkti naujiems ir novatoriškiems konkurentams.“ – Martin Coleman, CMA komisijos pirmininkas.

CMA apskaičiavo, kad „Microsoft“ per „Windows“ ir savo „Xbox“ portfelį teikia 60-70 proc. pasaulinių debesijos žaidimų paslaugų, taip pat atkreipė dėmesį į „Microsoft“ galimybę „Call of Duty“ žaidimus paversti išskirtiniais „Xbox Game Pass“ paslaugai kaip į didelę kliūtį, kuri lemtų nesąžiningą pranašumą prieš konkurentus.

„Microsoft“ ir „Activision Blizzard“ apskųs CMA sprendimą JK Konkurencijos apeliaciniam teismui, o abi šalys ir toliau ketina vykdyti įsigijimą. Panašių prieštaravimų turi ir ES antimonopolinė komisija, todėl teks palaukti ir pažiūrėti, ar didžiausias žaidimų srities sandoris iš tiesų bus sudarytas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas