Truputis istorijos: „Marvel's Spider-Man“ galėjo pasirodyti kaip „Xbox“ išskirtinis žaidimas

Rokas Gaidys

2022-05-26, 16:30

0 komentarų
Truputis istorijos: „Marvel's Spider-Man“ galėjo pasirodyti kaip „Xbox“ išskirtinis žaidimas

Daugumos sprendimų, kurie buvo priimti vaizdo žaidimo kūrimo pradžios stadijoje tikriausiai taip niekada ir nesužinosime, tačiau įvairiausi scenarijai visados yra įmanomi. „Microsoft“ paskutiniais metais garsėja kaip studija, kuri nebijo investuoti milžiniškų sumų į įvairiausius projektus. „Bethesda“, „Activision“ yra garsiausiai nuskambėję, tačiau be jų gali įstrigti dar vienas pasirinkimas, kuris nėra toks žinomas ir leido „PlayStation“ užsiimti dar didesnę rinkos dalį.

Šį kartą yra kalbama apie praleistą galimybę sukurti „Žmogų Vorą“ išskirtinai tik „Xbox“ konsolėms, kurios jie gali būti, kad per greitai atsisakė. Dabar kažkaip sunku net patikėti, jog taip kas nors pasielgtų, tačiau „The Ultimate History of Video Games“ kalba būtent apie tai. Vienoje iš šios knygos dalių „Marvel Games“ vice prezidentas Jay Ong pasakoja kaip atsirado „Marvel‘s Spider-Man“. Pasak jo, studijai nelabai patiko praėjusios „Activision“ kurtos „Žmogaus Voro“ filmų adaptacijos žaidimuose. Dėl to jau labai greitai, galima sakyti iš karto po „The Amazing Spider-Man 2“ pasirodymo, abejos studijos pradėjo bendras kalbas apie kelių išsiskyrimą ir prasidėjo naujų kūrėjų paieškos.

Tikriausiai iš karto gali atrodyti, jog automatiškai pirmiausiai bus kreipiamasi į „Sony“, tačiau daugelio nuostabai taip pat buvo domimasi ir „Xbox“. Nepaisant viso galimo potencialo, kurį vėliau „PlayStation“ ir „Insomniac“ išnaudojo su kaupu, „Microsoft“ nusprendė, kad tuo metu visą dėmesį reikia sutelkti į savo kuriamus projektus. Tuo tarpu, per susitikimą su „Sony“ atstovais Jay Ong pasiūlė sukurti alternatyvą „Batman Arkham“ serijai, nes pastaroji sulaukė milžiniškos sėkmės ir po to buvo sukurtas dar ne vienas tęsinys. Būtent tokios mintys tada sukosi „Marvel“ galvoje, o radus bendrą kalbą su „PlayStation“ kitos opcijos tapo ne tokios svarbios.

Galutinis rezultatas, tai yra 2018-aisiais pasirodęs „Marvel‘s Spider-Man“ dominavo populiariausiųjų viršūnėje dar ilgai ir kūrėjų pateikiamais duomenimis buvo parduota daugiau nei 20 milijonų žaidimo kopijų. Ką jau kalbėti apie jau pasirodžiusį netiesioginį tęsinį „Miles Morales“ bei kelerių metų bėgyje planuojamą „Marvel‘s Spider-Man 2“. Žodžiu, „Xbox“ neišnaudota galimybė jiems kainavo daugiau, nei galėjo iš pradžių pasirodyti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas