Automobilių gerbėjai eina iš proto: Indijoje sukurtas automobilis, kokio pasaulyje dar nebuvo

Lukas Snarskis

2021-10-28, 16:25

5 komentarai (-ų)
Automobilių gerbėjai eina iš proto: Indijoje sukurtas automobilis, kokio pasaulyje dar nebuvo

Indija gali būti geriausiai žinoma automobilių pramonėje tokiais produktais kaip „Force Motors Trax Cruiser“, kuris yra tvirtas ir praktiškas 13 vietų visureigis, tačiau dabar šalis turi ir labai pažangų superautomobilių projektą. Jis pavadintas „Ekonk“ ir yra pagamintas „Vazirani Automotive“, nedidelio masto automobilių gamintojo Mumbajuje. Jei Jums pavadinimas atrodo kažkur girdėtas, taip yra todėl, kad įmonė šių metų pradžioje Goodwoodo mieste pristatė turbininį elektrinį superautomobilį „Shul“.

„Ekonk“ yra baterijomis varomas superautomobilis, kurio akumuliatoriaus blokui naudojamas aušinimas oru, ne skysčiais. Toks aušinimo būdas naudojamas daugumoje šiuolaikinių elektromobilių. Vadinamoji „DiCo“ technologija, anot automobilių gamintojo, yra pagrįsta biomimikos procesu, kurį kai kurie gyvūnai naudoja kūno temperatūrai reguliuoti. Dėl šios priežasties, aušinimui nenaudojamos sudėtingos skysčių aušinimo sistemos, ir dėl to, kad automobilio kėbulas pagamintas tik iš anglies pluošto. Tai leido „Vazirani“ išlaikyti mažą automobilio svorį – vos 738 kilogramai.

Oficialiuose dokumentuose teigiama, kad didžiausia šio elektra varomo automobilio galia siekia 722 arklio galias (531 kilovatą), kurios pakanka automobiliui vos per 2,54 sekundes įsibėgėti nuo 0 iki 100 km/h. Automobilis apibūdinamas kaip „lengviausias pasaulyje elektromobilis“ ir greičiausia Indijos rinkoje kada nors pagamintas transporto priemonė. Nepateikdama tikslių skaičių, „Vazirani“ teigia, kad transporto priemonės oro pasipriešinimo koeficientas yra vienas mažiausių tokio tipo automobilių segmente.

„Mums „Ekonk“ reiškia tikrąją mūsų kompanijos pradžią, kur pirmą kartą susijungia dizainas ir inovacijos. Tai pirmoji mūsų transporto priemonė, kuri yra „gyva“. Indų šventraščiuose „Ekonk“ reiškia dieviškosios šviesos pradžią. Tai - Didysis sprogimas“, – komentuoja Chunky Vazirani, buvęs „Rolls-Royce“ ir „Jaguar Land Rover“ darbuotojas, „Vazirani“ įkūrėjas.

Kol kas „Ekonk“ yra tik prototipas, kuris buvo išbandytas „Natrax“ greitojoje trasoje netoli Indoro, Indijoje. Nežinia, ar jis bus pradėtas gaminti, tačiau jam panaudotos technologijos galėtų būti įdiegtos į „Shul“ pagrindu pagamintą serijinį automobilį.

5 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas