Devintasis Dakaro greičio ruožas įgauna pagreitį: L.Kancius ir V.Žala fiksuoja fantastišką tempą, Carlosas Sainzas užkūrė tikrą dramą

Lukas Snarskis

2023-01-10, 06:30 (atnaujinta 2023-01-13, 01:36)

0 komentarų

Naujieji metai automobilių sporto gerbėjams, kaip ir įprasta, prasidėjo Dakaro ralio startu. Saudo Arabijoje vykstančios sunkiausios pasaulio varžybos sukaustė šio sporto gerbėjų dėmesį, o prie starto linijos stojo ir ekipažai iš Lietuvos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Devintasis Dakaro greičio ruožas įgauna pagreitį: L.Kancius ir V.Žala fiksuoja fantastišką tempą, Carlosas Sainzas užkūrė tikrą dramą

Pirmadienį turėję laisvą dieną, antradienį Dakaro ralio dalyviai ir vėl grįžta į lenktynių trasą. Šiandien prasideda devintasis Dakaro greičio ruožas, o dalyviams teks įveikti 359 kilometrus. Remiantis organizatorių pateikiama informacija, 10 proc. ruožo sudarys smėlis, 65 proc. gruntas, 7 proc. akmenų, 16 proc. kopų ir 1 proc. išdžiūvusių upių.

Dakaro organizatoriai pasidalino pranešimu „Twitter“ socialiniame tinkle, kur pažymėjo, kad lenktynininkai artėja prie „Empty Quarter“. Tai – didžiuliai smėlynai, kurie yra laikomi pačiais didžiausiais visame pasaulyje.

„El Matador“ devintąjį greičio ruožą (ne)užbaigė po 6 kilometrų

Carlosas Sainzas / A.S.O./F.Gooden/DPPI nuotr.

„Audi“ komandos pilotams ir toliau nesiseka. Carlosas Sainzas ir šturmanas Lucasas Cruzas trasoje įveikė tik 6 kilometrus ir šiandien savo pasirodymą jau buvo beveik pabaigę. Ekipažas vertėsi ir iš pradžių dar planavo tęsti lenktynes, tačiau C.Sainzą pakirto sveikatos problemos. Kaip skelbia Dakaro organizatoriai, lenktynininkas jaučia dešinės pusės liemens skausmus ir yra priverstas trauktis iš šio greičio ruožo. C.Sainzas medikų sraigtasparniu išgabentas į ligoninę.

Tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis ir dar kartą. C.Sainzas jau skrido į ligoninę, kai staiga persigalvojo ir paprašė būti grąžintas į trasą. Ispanas jau prie savo automobilio ir kartu su šturmanu L.Cruzu laukia komandos sunkvežimio.

Priminsime, kad „Audi“ komanda šiame Dakare išgyvena tikrą katastrofą. Plačiau apie tai kas vyksta galite skaityti paspaudę čia.

Visi lietuvių starto laikai Dakare:

7:13 val. – Laisvydas Kancius („Story Racing“)

8:27 val. – Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza („Teltonika Racing“)

9:26 val. – Gintas Petrus ir Jose Marquesas („Petrus Kambucha Team“)

9:31 val. – Rokas Baciuška ir Oriolas Vidalis („Red Bull Can-Am Factory Team“)

9:42 val. – Tomas Jančys ir Irmanas Bražiūnas („Mediafon Team“)

9:55 val. Vaidotas Paškevičius, Stavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas („Constra Racing“)

Kviečiame sekti karščiausius Dakaro ralio įvykius kartu su mumis, o visas naujienas iš trasos rasite žemiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas