Dar viena vinis į vidaus degimo variklių karstą: Europoje užfiksuotas istorinis įvykis, to dar nėra buvę

Lukas Snarskis

2024-02-01, 18:02 (atnaujinta 2024-02-01, 20:24)

27 komentarai (-ų)

Automobilių rinka kinta ir šiai dienai daugybės dėmesio susilaukia elektromobiliai. Elektriniais varikliais aprūpintos transporto priemonės tampa daugelio gamintojų prioritetu, o ir vairuotojų susidomėjimas tokiais automobiliais nuolat auga.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dar viena vinis į vidaus degimo variklių karstą: Europoje užfiksuotas istorinis įvykis, to dar nėra buvę

Žvelgiant į populiariausių automobilių reitingus – nuolat galima rasti ir elektrinių automobilių, o 2023 metais užfiksuotas ir istorinis pasiekimas. „Tesla Model Y“ turėtų tapti populiariausia transporto priemone Europoje, o šio modelio pardavimai siekia daugiau nei 254 tūkst. vienetų.

Nors galutiniai duomenys dar nėra žinomi, tačiau JAV elektromobilių milžinės sukurtas automobilis turėtų aplenkti pagrindinį savo konkurentą – tai „Dacia Sandero“. Peržvelgus 97 proc. pardavimų informacijos, „Tesla Model Y“ buvo parduotas 254 822 kartus, o „Dacia“ transporto priemonė – 235 893.

Tikėtina, kad niekas nepasikeis ir pateikus galutinius skaičius, o tai leis „Tesla“ bendrovei pasiekti tai, ko nebuvo padaręs niekas kitas. „Tesla Model Y“ taps ne tik pirmuoju elektromobiliu, kuris Europoje buvo parduotas daugiausiai kartų, tačiau ir pirmuoju vidutinio dydžio automobiliu atsidūrusiu viršūnėje.

Negana to, „Tesla Model Y“ taip pat turėtų tapti pirmuoju premium klasės automobiliu, o taip pat ir pirmuoju ne Europoje pagamintu automobiliu nuo moderniosios eros pradžios, kuriam pavyko tapti perkamiausiu modeliu Europoje. Verta pastebėti, kad kai kurie ekspertai tokius rezultatus prognozavo dar lapkričio mėnesį.

„Tesla“ sukurtas „Model Y“ elektromobilis Europoje buvo perkamiausia transporto priemonė net 7 mėnesius iš dvylikos. „Dacia Sandero“ viršūnėje buvo atsidūrusi keturis kartus, o kartą tokį rezultatą pavyko užfiksuoti „Volkswagen T-Roc“ modeliui.

Remiantis preliminariais „Dataforce“, vokiečių sukurtas „T-Roc“ turėtų užimti trečią poziciją pagal 2023 metų pardavimus. Tuomet rikiuosis „Renault Clio“ ir „Peugeot 2008“. Priminsime, jog 2022 metais geriausiai parduodamu automobiliu Europoje buvo „Peugeot 208“, o 2021 – „Volkswagen Golf“.

27 komentarų

Minde

Kokioj europoj cia auga? 75% vokiečių jau pasisake po pabandymo elektriniu ir grizta prie benzinu ir dyzeliu varomu. Nes kol kas nera jokios perspektyvos. Kol elektriniai nenuvaziuos 1ikrovimu minimum 1000km

Nesvarbu

Bent jau LT žmonėms šitas elektrinis šudas sunkiai įperkamas -be to nemanau kad tai tausoja gamta-baterijos gamyba bei utilizavimas-be to krovimo stotelių nėra tiek kiek reiktų😁-gal po 20-30 metų kažkas bus geriau šia linkme ir to ne LT😁.

GLADIATORIUS

Amerikoje,kodėl NASA darbuotojai nė vienas nevažinėje elektromobiliais ir hybridais,visi automobiliai senų metų ir tik su vidaus degimo varikliais be jokios elektronikos.
Susimastykite kodėl taip yra.

Man tai vienodai

Pamasčiau ir pagalvojau, kad turėtum būti labai įdomus žmogus, jog tave net iš JAV ar Kinijos stebi. Sunku gyvenime turėtų būti, kai sulauki tiek daug dėmesio...

Irmis

Kol galima normalią auto paimti...
Ir senesnę kur kokybė didesnė
Oda tikra, medis tikras!
Elektra neįdomu visiškai.

Algis

Toyota neatsisako auto su vidaus degimo varikliais. Nuomos kompanijos JAV masiškai atsisako elektromobilių. Juokinga,kad sudina Tesla pagamins ,,super,, auto

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas