Elektrinis „Mercedes“, kurio egzistavimą pamiršo net ir pats gamintojas: paaiškėjo, kad 2021 metais pristatytas modelis dar prieš metus buvo pašalintas iš prekybos

Tomas Eidukevičius

2024-07-24, 07:55 (atnaujinta 2024-08-07, 10:07)

0 komentarų

„Mercedes“ galimai atšaukė savo keistą pusiau sedaną, pusiau „Maybach“ visureigį, tačiau jie akivaizdžiai dirba ties kita specialia sportine transporto priemone. „Autocar“ praneša, kad „AMG“ kuria specialų, elektra varomą visureigį su keturženkliu arklio galių skaičiumi, kurį pristatys 2026 metais.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Elektrinis „Mercedes“, kurio egzistavimą pamiršo net ir pats gamintojas: paaiškėjo, kad 2021 metais pristatytas modelis dar prieš metus buvo pašalintas iš prekybos

Be įspūdingų modelių, gamintojas savo asortimente turėjo ir „Mercedes EQC“, kurį veikiausiai pamiršo ne tik bendrovės gerbėjai, bet ir pats gamintojas. Jis buvo pradėtas gaminti dar 2021 metų vasarį, o dabar paaiškėjo, kad „Mercedes“ nutraukė EQC gamybą.

Tiesa, tai įvyko dar antrojo 2023 metų ketvirčio metu. Taigi, jis jau daugiau nei metus nėra gaminamas, nes antrasis ketvirtis trunka nuo balandžio iki birželio. Pakanka pasakyti, kad niekas to tikrai nepastebėjo. Praėjusiais metais „Mercedes“ net nepateikė jokio oficialaus pranešimo spaudai šiuo klausimu.

Akivaizdu, kad automobilių gamintojams kur kas labiau rūpi papasakoti apie savo naujus automobilius, o ne sustoti ties tais, kuriuos nužudė. EQC jau nebegalima užsisakyti, ir jau ganėtinai seniai, o gamyba nutraukta praėjus tik kiek daugiau nei dvejiems metams po jo oficialaus pristatymo.

Tačiau pagrindinis klausimas, žinoma, yra - kodėl? Kodėl tai daryti? Kodėl atsisakyti modelio, kuris buvo dar ganėtinai naujas? Deja, vargu ar kada nors tai sužinosime. O dabar „Mercedes“ intensyviai dirba prie kito EQC, kuris turėtų konkuruoti su būsimu 3 serijos BMW elektromobiliu, pasirodysiančiu 2026 metais.

Naujasis „Mercedes EQC“ sedanas bus vienas iš keturių pradinių modelių, naudojančių MMA platformą, kiti bus keli krosoveriai ir universalas, greičiausiai tai bus GLA, GLB ir CLA Shooting Brake įpėdiniai. Tikimasi, kad naujasis EQC bus ne tokios „svogūninės“ formos, dėl ko labai kritikuojami EQS ir EQE modeliai.

Pranešama, kad užuominų apie naująjį dizainą galima aptikti ir CLA klasės koncepciniame modelyje, ir „Vision EQXX“. Taigi EQC ateitis šviesi - tikėkimės, kad ir realybė pasirodys šviesesnė, bent jau palyginti su seniai mirusiu pirmtaku.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas