Emisijų mažinimas - automobilių pramonės pagrindinis tikslas

Pranešimas spaudai

2023-12-18, 07:45

0 komentarų

„Renault” grupės įnašas į šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos mažinimą yra labai konkretus ir plačių užmojų bei yra orientuotas į siekį iki 2040 metų ustokrotni neutralumą emisijų atžvilgiu Europoje, o iki 2050 metų - visame pasaulyje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Emisijų mažinimas - automobilių pramonės pagrindinis tikslas

Tad koncerno įsipareigojimai šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos mažinimo srityje yra tapatūs prekių ženklo „Dacia” strategijai.

Automobiliai

Siekdama mažinti anglies dioksido emisiją, „Dacia” veikia keliomis kryptimis. Prekių ženklas siūlo klientams būtinus automobilius, kurių pardavimai žada būti masiniai, o ne apsiriboti pavieniais egzemplioriais. Siekiant sumažinti CO2 emisiją, nuosekliai mažinama automobilių masė.

Vykdant projektavimo darbus atsižvelgiama į modelių aerodinaminius elementus, turinčius įtakos šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos mažinimui. Tokios dalys, kaip antai oro kreiptuvai, ar tokie ypatumai kaip išorinių veidrodėlių forma ar ratų arkų pailginimai projektuojami taip, kad mažintų oro pasipriešinimą.

Dalis „Dacia” automobilių dalių gaminama iš plastiko Starkle®, kuris sukurtas bendromis „Dacia” inžinierių ir chemijos įmonės „LyondellBasell” pastangomis. Šio plastiko, kuris pirmąkart buvo panaudotas koncepciniame modelyje „Manifesto”, sudėtyje yra iki 20 proc. perdirbtų medžiagų. Šios sudėties rezultatas yra plastike įterptos baltos dalelės, kurios leidžia sukurti „Dacia” numatytą dangos smėliavimo efektą, leidžiantį atsisakyti papildomos dažų dangos.

Varikliai

„Dacia” variklių pasiūla yra didelio dėmesingumo aplinkos apsaugai rezultatas. Elektromobilis „Dacia Spring” leidžia sumažinti CO2 emisiją 100 proc. Modeliai su hibridiniais varikliais suteikia galimybę sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisiją 20 proc., o „mild hybrid” sistema - 5 proc. LPG dujų atveju emisija sumažinama 10 proc.

Be to, atsižvelgiant į tai, kad LPG dujos yra gaminamos daugiausia iš gamtinių dujų ir yra netoksiškos, o jų sudėtyje nėra nei švino, nei benzino, jos yra laikomos švariais degalais.

Gamyklos

Be ekologinio projektavimo elementų, didelę svarbą anglies dioksido emisijos mažinimo procesui turi gamybos etapas. Tanžere veikianti „Dacia” gamykla aplinkos apsaugos požiūriu yra visais atžvilgiais siektinas pavyzdys. Ši gamykla yra pirmoji pasaulyje suprojektuota siekiant nulinės CO2 emisijos ir nulinio skystų gamybos atliekų susidarymo. 90 proc. energijos poreikio padengiama iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

Siekdama pasiekti neutralumą šiltnamio efektą sukeliančių dujų atžvilgiu, „Dacia” ketina iki 2030 metų dar dvi savo gamyklas, veikiančias Kasablankoje ir Piteštyje, pertvarkyti į „žaliąsias”.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas