Europiečiai netrukus galės įsigyti itin pigų elektromobilį: „Fiat“ netrukus pradės gamyba, o žema kaina turėtų nustebinti daugelį

Arnas Balčiūnas

2023-12-17, 13:25

9 komentarai (-ų)

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis. Tačiau viena iš didžiausių problemų – aukštesnės tokių automobilių kainos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Europiečiai netrukus galės įsigyti itin pigų elektromobilį: „Fiat“ netrukus pradės gamyba, o žema kaina turėtų nustebinti daugelį

Gamintojai ieško būdų kaip galėtų pasiūlyti pigesnius elektrinius automobilius, o jau netolimoje ateityje turėtumėme išvysti nemažai tokių modelių. Nebrangų elektromobilį ketina pasiūlyti ir „Fiat“, kuri ketina atnaujinti jau egzistuojantį „Panda“ modelį. Gamintojas ketina pasiūlyti naująjį „Pandina“ variantą.

Naujasis „Fiat Pandina“ bus gaminama trijuose skirtinguose žemynuose, tačiau jis bus parduodamas visame pasaulyje su tam tikromis pritaikymo galimybėmis, priklausomai nuo rinkos, kurioje perkamas šis elektromobilis. Skelbiama, jog automobilis bus prieinamas su hibridine arba elektrine pavara, tačiau didžiausias jo privalumas – kaina.

Pranešama, jog pilnai elektrinė „Pandina“ versija Europoje kainuos maždaug 20 tūkst. eurų, o norintys įsigyti hibridinį variantą turės sumokėti nuo maždaug 15 tūkst. eurų. „Stellantis“ valdomas prekės ženklas gamybą ketina pradėti Serbijoje esančioje gamykloje, o vėliau ji bus išplėsta ir į gamyklas Brazilijoje bei Maroke.

„Stellantis“ vadovai mano, kad „Pandina“ elektromobilis taps populiaria transporto priemone Balkanų regione dėl nedidelės kainos ir į miestą orientuotų matmenų. Teigiama, kad šio automobilio ilgis sieks vos 4 metrus ir vienu įkrovimu galės įveikti maždaug 200 kilometrų.

Serbijoje esančioje gamykloje jau vyksta darbuotojų mokymai, o pati gamyba turėtų prasidėti visai netrukus. Verta paminėti ir tai, jog tai bus pirmasis elektromobilis, kuris gaminamas Balkanuose esančioje gamykloje. Dar visai neseniai, „Stellantis“ pasirašė sutartį su Serbijos vyriausybe dėl paskatų gamybai, o iš bendros 190 mln. eurų investicijos, 48 mln. eurų skirs būtent šios šalies vyriausybė.

9 komentarų

Makaronas

Italų elektronika itin patikima:), normaliose mašinose neveikia normaliai, o čia. 20k.. kitus 20kiš servisų uždirbs

Doda

Galite įsivesti į gugla apie ličio jonų baterijų perdirbimą ir panaudojimą ..Nereiks paistyti apie gamtos užteršimą senomis baterijomis

Vitas

Viskas kas varoma elektra yra desimt kartu blogiau gamtai,jau senai irodita,bet kažkodel vistek stume ta ekologine katastrova leudžiai.tik vandenilis yra ekologiškai neutralus ir tai klausymas?

Alfa

Iš 200 realiai liks koks 100 km. 20 000 EU kaina už barškanti kibirą. Kiek metų ji važiuos, 3 ar 5? Ir visi šaukia gelbėkime pasaulį.

Zenonas

Nors, kaip rašo, tinka tik miestui (200 km), bet kai 2 kartus pigesnis, kas trinasi tik mieste, gal ir geral. Svarbu, ar bus patvarus.

Algis

Na su tokiu kilometrazu,tai tegul tie italai slepias po pernyksciais lapais. Bent 400 butu,tada gal ir pagalvociau ar verta pirkti toky kulna.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas