Europoje debiutuoja naujieji „Leapmotor“ elektriniai automobiliai: naująjį miesto hečbeką bus galima įsigyti vos nuo 19 tūkst. eurų, aiški ir visureigio kaina

Lina Snarskienė

2024-10-03, 13:00

0 komentarų

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

Prasideda didieji „ALIEXPRESS“ rudens išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Europoje debiutuoja naujieji „Leapmotor“ elektriniai automobiliai: naująjį miesto hečbeką bus galima įsigyti vos nuo 19 tūkst. eurų, aiški ir visureigio kaina

Europoje pagaliau debiutuoja naujas elektromobilių rinkos žaidėjas – „Leapmotor“. Debiutą sudaro du elektromobiliai, skirti biudžetą taupantiems vartotojams, o naująjį gamintoją remia gerai žinomas Europos automobilių pramonės dalyvis.

„Leapmotor International“ yra bendra „Stellantis“ ir „Leapmotor“ įmonė. Ši automobilių pramonės milžinas, valdantis tokius prekės ženklus kaip „Peugeot“, „Citroen“ ir „Fiat“, daug investavo į Kinijos gamintoją ir suteikė prieigą prie savo plataus prekybos ir paslaugų tinklo Europoje.

Pirmieji du „Leapmotor“ modeliai, pasirodysiantys Europos salonuose, yra „T03“ miesto automobilis ir „C10“ visureigis. Naujasis mažylis yra kompaktiškas penkių durų hečbekas, kurio vidaus erdvė stebina savo dydžiu. Jo rida – 265 km, todėl jis skirtas važinėti mieste. Antrasis modelis yra didesnis visureigis, skirtas šeimoms ir ilgesnėms kelionėms.

Jis pasižymi didesniu – 420 km nuvažiuojamu atstumu ir turi pažangią „Leapmotor LEAP 3.0“ architektūrą, kuri apima centralizuotai integruotą elektroninę konfigūraciją ir „Cell-to-Chassis“ sistemą, užtikrinančią didesnį efektyvumą.

Kinijos elektromobilių gamintojas daugelį komponentų projektuoja ir gamina pats, todėl gali kontroliuoti sąnaudas ir pasiūlyti konkurencingą kainą. Tiek „T03“, tiek „C10“ įrengtos pažangios pagalbos vairuotojui sistemos, informacinės ir pramoginės funkcijos, patogus interjeras, o kaina išlieka patraukli. Miesto hečbeko kaina prasideda nuo 19 tūkst. eurų, o didesnio visureigio – nuo 36 tūkst. eurų.

Tai mažesnė kaina nei daugelio Europos ir Korėjos konkurentų, todėl „Leapmotor“ gali tapti griaunančia jėga rinkoje. Nepaisant patrauklios kainos, naujasis Europos dalyvis susiduria su iššūkiu, susijusiu su prekės ženklo žinomumu ir pasitikėjimu tarp žemyno vartotojų. Kinijos automobilių gamintojams istoriškai sunkiai sekėsi įveikti prastesnės kokybės suvokimą, nors pastaraisiais metais kokybė gerokai pagerėjo.

Per ateinančius trejus metus bendra Kinijos ir Europos gamintojų sąjunga planuoja kasmet išleisti po naują transporto priemonę. „Leapmotor“ taip pat naudojasi „Stellantis“ užsitarnauta reputacija ir pardvėjų tinklu, kad užtikrintų potencialius pirkėjus. Ar šios strategijos pakaks įtikinti Europos vairuotojus rinktis kinų prekės ženklą?

Sėkmė Europoje priklausys nuo kelių veiksnių. Konkurencinga kaina yra neabejotinai stiprus atspirties taškas, tačiau ilgainiui lemiamą reikšmę turės kokybė, patikimumas ir garantinis aptarnavimas. Norėdama įsitvirtinti šioje konkurencingoje rinkoje, gamintojas turės ištesėti savo pažadus dėl pažangių technologijų ir užsitarnauti gerą klientų pasitenkinimo reputaciją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas